Vekrakos
Spartorama | Στο «Δουκάτο» της Σπάρτης ισχύουν άλλες προδιαγραφές!

Στο «Δουκάτο» της Σπάρτης ισχύουν άλλες προδιαγραφές! - video

Ν.Μ. 27/06/2021 Εκτύπωση Άνθρωποι!
Στο «Δουκάτο» της Σπάρτης ισχύουν άλλες προδιαγραφές!
Μη μελετημένες πρωτοβουλίες εκ μέρους του κ. Δημάρχου
Οδός Εμπόρων

Άδοξα έληξε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 23/6/2019. Ο λόγος που διεκόπη η τηλεδιάσκεψη και η live διαδικτυακή μετάδοση ήταν επειδή -άκουσον, άκουσον- κανείς δεν φρόντισε να πληρώσει την συνδρομή του  Ίντερνετ, ύψους 17,50 Ευρώ και ο πάροχος προέβη νομίμως σε διακοπή της σύνδεσης.

Και παρ’ όλες τις απεγνωσμένες προσπάθειες του προεδρείου να βρεθεί λύση (χρησιμοποιήθηκε κάποια άλλη σύνδεση χωρίς όμως να μπορούν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων να συνδεθούν), τις αποστροφές του κ. Δημάρχου ότι χρειαζόμαστε τηλεόραση για να συνεδριάσουμε, αλλιώς δεν μπορούμε να μιλήσουμε(!), μετά από πρόταση της αντιπολίτευσης τέθηκε σε ψηφοφορία και κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η αναβολή της συνέχειας της συνεδρίασης για την προσεχή Δευτέρα 28/6/2012, την ίδια ώρα.

Ανησυχητικό; Ευτράπελο; Δεν ήταν όμως το μόνο.

Φυσικά το θέμα «super κομπίνα» -έτσι το χαρακτήρισε ο κ. Δήμαρχος- της προμήθειας αδρανών υλικών από τον Αθλητικό Οργανισμό Δήμου Σπάρτης, τα οποία δεν βρισκόντουσαν πουθενά και αρχίζουν και εμφανίζονται σταδιακά σε διάφορα γήπεδα του Δήμου, πράγμα  που έθιξαν και οι δυο αντιπολιτευόμενες παρατάξεις Αργειτάκου και Βαλιώτη με τον κ. Δήμαρχο να τους προκαλεί για λογιστικό έλεγχο από το 2010 έως και σήμερα, αφήνοντας πολλά υπονοούμενα για γενικότερη επίρριψη ευθυνών, μόνο ευτράπελο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Αναμένεται οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις θα επανέλθουν στο θέμα, οπότε θα επανέλθουμε κι εμείς.

Εκείνο όμως που είναι εξόχως ανησυχητικό και προκαλεί κλαυσίγελο, είναι το θέμα της διαγράμμισης των χώρων στάθμευσης των ΤΑΧΙ που υπερηφάνως διαφήμιζε η δημοτική Αρχή πρόσφατα στα ΜΚΔ. Ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος, φυσικά, απαξίωσε και πάλι το γεγονός, λέγοντας, ότι εκεί που μιλάμε για «σουπερ κομπίνα, ξαφνικά μιλάμε για μπογιές».

Για μία ακόμη φορά ο κ. Δήμαρχος θεωρεί δικαίωμά του να επεμβαίνει σε Δημόσιο χώρο, σαν να είναι η πίσω αυλή του σπιτιού του και χωρίς να υποψιάζεται ότι σε μια οργανωμένη κοινωνία έχουν προβλεφτεί τα πάντα (κι ευτυχώς που έχουν προβλεφτεί), ακριβώς για να αποφεύγονται κατασκευαστικές και αισθητικές ατασθαλίες.  Ο κ. Δήμαρχος και η ομάδα του θεωρούν ότι είναι εξαιρετικής σύλληψης πρωτοβουλία να εξασφαλίζει κανείς ανακλαστική κίτρινη μπογιά, να φωνάζει τον ειδικό τεχνίτη ημέρα Κυριακή και να βάφει (μετά από πολύ καιρό, ή και για πρώτη φορά) την πιάτσα των ΤΑΧΙ στην Παλαιολόγου με κακότεχνες κίτρινες γραμμές. Θυμάστε την περίφημη πρόποση «ας προχωρήσουμε και αν υπάρξουν προβλήματα τα λύνουμε στην πορεία»;

Μεγάλο επίτευγμα, δεν συμφωνείτε;

Δεν μου πήρε πάνω από πέντε λεπτά να ψάξω στο internet τις λέξεις «διαγραμμίσεις χώρου στάθμευσης ταξί προδιαγραφές» για να ανακαλύψω το ΦΕΚ που μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε εδώ. Ήδη από τον Φεβρουάριο του 2021 ισχύουν νέες προδιαγραφές για τέτοιες διαγραμμίσεις όπως φαίνεται στη φωτογραφία του άρθρου. Στο σκαρίφημα φαίνονται καθαρά και αναφέρονται με κάθε λεπτομέρεια στο ΦΕΚ, οι προδιαγραφές διαγράμμισης, οι διαστάσεις και η σήμανση, φαίνεται δε ότι το νόμιμο χρώμα είναι το μπλε και όχι το κίτρινο. Το κίτρινο χρησιμοποιείται για να δηλώσει χώρους που απαγορεύεται η στάθμευση, όλες τις ώρες. 

Προσέξτε τώρα τι γίνεται με τα ταξί στην συγκεκριμένη πιάτσα:

  • Παρανομούν σταθμεύοντας εκεί και τυπικά η τροχαία (μην ξεχνάτε ότι η Παλαιολόγου είναι Εθνική οδός), μπορεί να τους κόψει κλίση για παράνομη στάθμευση.
  • Αν συμβεί ένα μικρό ή μεγάλο ατύχημα ενόσω ένα ταξί μπαίνει ή βγαίνει ή σταθμεύει στην πιάτσα η άλλη πλευρά μπορεί άνετα να ισχυριστεί ότι παρανόμως το ταξί βρισκόταν εκεί. 

Δίνω έμφαση στο γεγονός γιατί πρόκειται για την ίδια λογική με την οποία αντιμετωπίζεται το θέμα της περικεφαλαίας των 11 μέτρων. Αφού κάποιος μας παραχωρεί την μπογιά ή μας κάνει δώρο 100.000 δολάρια, ας προχωρήσουμε και μην το πολυψάχνουμε. Θα τα βρούμε στην πορεία. 

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι πιάτσες θα παραμείνουν κίτρινες. Όπως λέει και ο τίτλος του άρθρου: Στο «Δουκάτο» της Σπάρτης ισχύουν άλλες προδιαγραφές!

Ν. Μ.


Οι φωτογραφίες προέρχονται από τα ΜΚΔ











  



Οδός Εμπόρων