Vekrakos
Spartorama | Ενημέρωση για το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Ενημέρωση για το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Spartorama 29/06/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις Κοινωνία Οικονομία
Ενημέρωση για το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)
Τρίτη, 13 Ιουλίου, 2021 - 20:30 - 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης
Οδός Εμπόρων

Την Τρίτη, 13 Ιουλίου, 2021 στις 20:30 τo Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση και προσκαλεί τους κατοίκους της Σπάρτης σε μια παρουσίαση για την πρόοδο των εργασιών του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ, καθώς και για να απαντήσει σε ερωτήματα και απορίες του κόσμου. 

Το 2025 η Σπάρτη θα αποκτήσει το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας του ΙΣΝ για την Υγεία με σκοπό την ενίσχυση της δημόσιας υγείας στη χώρα. Το νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο δημόσιας νοσηλείας, περίθαλψης και φροντίδας για τους κατοίκους –ενήλικες και παιδιά– της Σπάρτης και των γύρω περιοχών. Ένα υπερσύγχρονο, δημόσιο νοσοκομείο διεθνών προδιαγραφών στην πόλη της Σπάρτης, με ιατρο-διαγνωστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, που περιλαμβάνει αποκλειστικά μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια νοσηλείας, σχεδιασμένο να είναι ενεργειακά αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον, και, κυρίως, ανοιχτό και προσβάσιμο για όλους τους ασθενείς. 

Με αφορμή την πρόοδο που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα, το ΙΣΝ προσκαλεί τους κατοίκους της Σπάρτης σε μια ανοιχτή εκδήλωση για την παρουσίαση του οράματος, της φιλοσοφίας του σχεδιασμού και της προόδου του έργου. 

Η εκδήλωση παρουσίασης του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 13 Ιουλίου, 2021 στις 20:30 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης (Κων/νου Παλαιολόγου 139). H προσέλευση θα είναι στις 20:00. 

Στην παρουσίαση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του ΙΣΝ, του Υπουργείου Υγείας και των αρμόδιων αρχιτεκτονικών γραφείων καθώς και ιατρικοί σύμβουλοι. 

Η δωρεά για την ανέγερση και τον εξοπλισμό του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία, που χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΙΣΝ, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα $400 εκατομμύρια. Η Πρωτοβουλία αφορά στην ανέγερση τριών νέων υπερσύγχρονων νοσοκομείων στην Κομοτηνή, Σπάρτη και Θεσσαλονίκη, την προμήθεια εξειδικευμένου ιατρονοσηλευτικού εξοπλισμού και την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με στόχο την ενίσχυση της ιατρονοσηλευτικής φροντίδας σε όλη τη χώρα.


Οδός Εμπόρων