Vekrakos
Spartorama | Παναγιώτης Πριστούρης: «Ο Συνεργάτης σας, σάς εκθέτει κ. Δήμαρχε»

Παναγιώτης Πριστούρης: «Ο Συνεργάτης σας, σάς εκθέτει κ. Δήμαρχε» - video

Ν.Μ. 13/07/2021 Εκτύπωση Αθλητισμός Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική
Παναγιώτης Πριστούρης: «Ο Συνεργάτης σας, σάς εκθέτει κ. Δήμαρχε»
Σοβαρές καταγγελίες για την λειτουργία του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού του Δήμου Σπάρτης
Οδός Εμπόρων

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 30/6/2021, πήρε το λόγο ο Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτης Πριστούρης. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πριστούρης είναι και πρόεδρος του ιστορικότερου συλλόγου της πόλης του «Σπαρτιατικού Γυμναστικού Συλλόγου» και μέλος του Δ.Σ. του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου εκπροσωπώντας την αντιπολίτευση (βλέπε και video παρακάτω). 

Ο κ. Πριστούρης εστράφη ευθέως εναντίον του πρόεδρου του Αθλητικού οργανισμού. κ. Σταύρου Περγαντή και μίλησε για one man show. Ανέφερε παραδείγματα  όπου ψήφιζαν μέλη του Δ.Σ. ενώ είχαν υποβάλει παραίτηση στον πρόεδρο χωρίς ο πρόεδρος να ενημερώσει το σώμα, και κατήγγειλε ότι η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Αθλητικού οργανισμού είναι σε εκκρεμότητα εδω και δέκα πέντε ημέρες γιατί ο πρόεδρος δεν το φέρνει προς ψήφιση στο Δ.Σ.. Σημείωσε δε ότι όλος αυτός ο προβληματισμός για τα που πήγαν τα αδρανή υλικά, αν έγινε ή όχι η απολύμανση και άλλα, οφείλεται κυρίως στην αδιαφάνεια που χαρακτηρίζει τον τρόπο λειτουργίας του εν ενεργεία προέδρου. Υπέδειξε μάλιστα στον κ. Δήμαρχο ότι ο συνεργάτης του τον εκθέτει. 

Αναφέρθηκε και στην πρόταση-απειλή του κ. Δημάρχου για διενέργεια ελέγχου δεκαετίας στα πεπραγμένα του Αθλητικού Οργανισμού, δηλώνοντας ότι και μόνο η φράση «ορκωτοί λογιστές» υποδηλώνει οικονομικό έλεγχο και εάν το εννοεί ας το πράξει άμεσα.

Τέλος αναφέρθηκε με πικρία στην κωλυσιεργία που επιδεικνύει για μια ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή στην προώθηση έργων κρίσιμων για την πόλη αφού η έγκριση της προμελέτης για την δημιουργία Αθλητικού Κέντρου στο οικόπεδο που θα εισφέρει ο Σπαρτιατικός Γυμναστικός Σύλλογος, απέναντι από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, λιμνάζει εδώ και ενάμιση χρόνο παρά την θετική εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

 

Ν. Μ.


Οδός Εμπόρων