Vekrakos
Spartorama | 38ο Συνέδριο Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιεροδιδασκάλων

38ο Συνέδριο Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιεροδιδασκάλων

Spartorama 18/07/2021 Εκτύπωση Εκκλησία Κοινωνία Παιδεία Πολιτική
38ο Συνέδριο Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιεροδιδασκάλων
«...οι ιεροδιδάσκαλοι, οι Ορθόδοξοι Ιερείς – Δάσκαλοι, μεταλαμπαδεύσαμε στους χιλιάδες των μαθητών μας τις αιώνιες αξίες και τα ιδανικά της φυλής μας, όπως μας τα παρέδωσαν οι ένδοξοι προγονοί μας»
Οδός Εμπόρων

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιεροδιδασκάλων «Κωνσταντίνος ο εξ Οικονόμων» πραγματοποίησε πρόσφατα στην Αλεξανδρούπολη την 38η Γενική Συνέλευσή του. Στη Συνέλευση συμμετείχε ο εφημέριος Μυστρά Πρωτ. Λάζαρος Σκάγκος.

Στο ψήφισμα που εξεδόθη εκφράζονται, μεταξύ άλλων, ευχαριστίες προς τον Σεβ. Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο για την φιλοξενία, όπως και στον Φιλόχριστο Στρατό μας και την Αστυνομία, που φυλάσσουν «Θερμοπύλες» στην ακριτική αυτή περιοχή της Πατρίδας. Παράλληλα εκφράζονται ευχές για ομοψυχία του ελληνικού λαού, για ειρηνική επίλυση όλων των διαφορών μας με την Τουρκία και για απαλλαγή από την μάστιγα της πανδημίας.

Επίσης στο ψήφισμα επισημαίνεται χαρακτηριστικά ότι «οι ιεροδιδάσκαλοι, οι Ορθόδοξοι Ιερείς – Δάσκαλοι που υπηρετήσαμε 35-40 χρόνια το άνθος της Πατρίδας μας στα δυσπρόσιτα, παραμεθόρια, ολιγοθέσια Δημοτικά Σχολεία, μεταλαμπαδεύσαμε στους χιλιάδες των μαθητών μας τις αιώνιες αξίες και τα ιδανικά της φυλής μας, όπως μας τα παρέδωσαν οι ένδοξοι προγονοί μας».


Οδός Εμπόρων