Vekrakos
Spartorama | Η Δημοτική Αρχή, μετά από δύο χρόνια θητείας, «ανακαλύπτει» την Κουμαντάρειο Πινακοθήκη

Η Δημοτική Αρχή, μετά από δύο χρόνια θητείας, «ανακαλύπτει» την Κουμαντάρειο Πινακοθήκη

Spartorama 14/10/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Παιδεία Πολιτική Πολιτισμός
Η Δημοτική Αρχή, μετά από δύο χρόνια θητείας, «ανακαλύπτει» την Κουμαντάρειο Πινακοθήκη
Στους χώρους της πινακοθήκης λειτουργεί μόνιμη έκθεση που περιλαμβάνει σημαντικούς πίνακες σπουδαίων Ελλήνων αλλά και ξένων δημιουργών
Οδός Εμπόρων

Την Εθνική Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Πέτρος Δούκας, συνοδευόμενος από μέλη της Δημοτικής Αρχής, τις Αντιδημάρχους κ.κ. Γ. Ζαχαράκη και Γ. Δεδεδήμου, την Αντιπρόεδρο του Ν.Π. Πολιτισμού κα. Ευγ. Πρέβα και τον εικαστικό Κωνσταντίνο Δαρείο, με σκοπό να διερευνηθούν τρόποι στενότερης συνεργασίας με τον Δήμο αλλά και ανάδειξης του έργου της.

Στους χώρους της πινακοθήκης λειτουργεί μόνιμη έκθεση που περιλαμβάνει σημαντικούς πίνακες σπουδαίων Ελλήνων αλλά και ξένων δημιουργών, καθώς και η ιδιωτική συλλογή της οικογενείας Κουμάνταρου.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής, είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και πληρέστερη ανάδειξη του σπουδαίου πολιτιστικού αποθέματος που φιλοξενεί η πινακοθήκη μέσα από συνεργασίες και δράσεις που θα αυξήσουν τους επισκέπτες της αλλά και θα ενεργοποιήσουν την αλληλεπίδρασή της με το κοινό του Δήμου. 


Σημείωση: Η παρουσία και η ενημέρωση που έγινε από τη επιμελήτρια κα Μόνικα Διαμαντή, πέρασε τελείως απαρατήρητη; Γιατί δεν μνημονεύεται το όνομά της;



  



Οδός Εμπόρων