Vekrakos
Spartorama | Καπονικολός προς Αργειτάκο: «Τρώτε παχυλό μισθό στον ΦΟΣΔΑ… Σούζη, και τρως και ψεύδεσαι»

Καπονικολός προς Αργειτάκο: «Τρώτε παχυλό μισθό στον ΦΟΣΔΑ… Σούζη, και τρως και ψεύδεσαι» - video

Ν.Μ. 20/12/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική
Καπονικολός προς Αργειτάκο: «Τρώτε παχυλό μισθό στον ΦΟΣΔΑ… Σούζη, και τρως και ψεύδεσαι»
Δούκας: «κ. Καπονικολέ, είστε απολύτως εκτός γραμμής της παράταξης»
Οδός Εμπόρων

Με ακραίους χαρακτηρισμούς και κατηγορίες εναντίον του κ. Αργριτάκου τοποθετήθηκε ο πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας (θυμίζουμε ότι καρατομήθηκε μόλις πριν έναν μήνα), με την αφορμή ότι ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ, έστειλε έγγραφο με το οποίο πρότεινε τα απορρίμματα του Δήμου να πηγαίνουν στην Σκάλα (συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15 Δεκεμβρίου). 

Εξαπολύθηκε καταιγισμός προσβλητικών χαρακτηρισμών όπως:

  • Λέτε πολλά ψέματα κ. Αργειτάκο
  • Τρώτε παχυλό μισθό στον ΦΟΣΔΑ
  • Μου θυμίζετε την φράση «Σούζη, και τρως και ψεύδεσαι»
  • Όπου και να παραπετάτε από δω και πέρα θα βρέχει, ενώ ο καιρός θα είναι καλός
  • Ο κ. Αργειτάκος να παραιτηθεί και να πάει σπίτι του γιατί έχει στείλει την Σπάρτη πενήντα χρόνια πίσω 

Κατά την γνώμη μου πήρε πολλή ώρα να παρέμβει κ. Δήμαρχος ο οποίος αρκέστηκε να πει ότι ο κ. Καπονικολός είναι εκτός γραμμής της παράταξης,

Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση της κ. Δαράκη -εκ του ασφαλούς φυσικά- που δήλωσε «η παράταξη δεν σας στηρίζει κ. Καπονικολέ». Λες και όποιον δεν στηρίζει η παράταξη του αποτελεί ψέγος για την πρόεδρο και δικαιούται να του αφαιρεί τον λόγο, όπως και έγινε. Ή θεωρεί ότι μέσα στα καθήκοντά της είναι να προστατεύει και την παράταξη στην οποία ανήκει; 

Ο κ. Αργειτάκος, ψυχραιμότατα είπε ότι δεν μπορεί να περιμένει ότι όποιος διαβάζει ένα έγγραφο το καταλαβαίνει κι όλας. Το έγγραφό του απαντούσε στο ερώτημα πόσο θα ήταν το κόστος ανά τόνο, αν τα απορρίμματα πήγαιναν στην Σκάλα.

«Δεν έχω την απαίτηση να αντιληφθεί το κείμενο και το νόημα. Δεν μπορώ να κάνω διάλογο. Επιλέγω με ποιον θα κάνω διάλογο».

Ζήτησε την επιβεβαίωση του κ. Δημάρχου για το περιεχόμενο του εγγράφου, για να λάβει την απάντηση ότι «η τοποθέτησή μου ήταν ξεκάθαρη κ. Αργειτάκο».


Τα παρακμιακά φαινόμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αυξάνονται και εντείνονται - όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο-. Το προεδρείο δεν φαίνεται να τα προλαβαίνει, αντιθέτως με την συμπεριφορά του, τα υποδαυλίζει.

Έχουμε να δούμε πολλά στο μέλλον. Το έχω ξαναπεί: Ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Μάρκος Σεφερλής έχουν το βλέμμα στραμμένο στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, μελλοντική γενναιόδωρη πηγή σάτιρας και λοιδορίας.

 

Ν. Μ.


Οδός Εμπόρων