Vekrakos
Spartorama | Σχέσεις Περιφερειακής Αρχής και Αντιπολίτευσης στη Λακωνία

Σχέσεις Περιφερειακής Αρχής και Αντιπολίτευσης στη Λακωνία

Spartorama 17/01/2022 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Πολιτική Πολιτισμός
Σχέσεις Περιφερειακής Αρχής και Αντιπολίτευσης στη Λακωνία
«Χάρηκα ιδιαίτερα για την αναφορά του νέου Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, κ. Τζινιέρη, ότι θα κληθούμε όλοι να καταθέσουμε τις απόψεις μας πάνω σε σοβαρά θέματα που αφορούν τον τόπο αλλά προβληματίστηκα κιόλας»
Οδός Εμπόρων

Με αφορμή την κοινή συνέντευξη Τύπου του απελθόντος και του νέου Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα στη Σπάρτη, την ερώτηση που του τέθηκε από δημοσιογράφο για τις σχέσεις με την Αντιπολίτευση και την απάντηση του, έχω να σημειώσω τα εξής: 

Οι πολίτες σίγουρα επιθυμούν ένα ήπιο κλίμα συνεργασίας μεταξύ μας προς επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο νομός μας και με στόχο την επίτευξη ανάπτυξης και ευημερίας στον τόπο μας. 

Χάρηκα ιδιαίτερα για την αναφορά του νέου Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, κ. Τζινιέρη, ότι θα κληθούμε όλοι να καταθέσουμε τις απόψεις μας πάνω σε σοβαρά θέματα που αφορούν τον τόπο αλλά προβληματίστηκα κιόλας. 

Στα δύο μισή χρόνια που πέρασαν υπήρξαν κυριολεκτικά καυτά θέματα όπως

  • Η αντιμετώπιση της Πανδημίας,
  • Οι καταστροφικές πυρκαγιές και η αντιμετώπιση των συνεπειών τους στις πυρόπληκτες περιοχές αλλά και άλλα χρονίζοντα ζητήματα όπως:
    • Το θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων σε συνδυασμό με τη λειψυδρία και το φαινόμενο της υφαλμύρωσης,
    • Η διάβρωση των ακτών,
    • Η χωροθέτηση ανεμογεννητριών άναρχα σε τουριστικές περιοχές και περιοχές φυσικού κάλλους όπως η Μάνη και ο Μαλέας,
    • Το θέμα των σκουπιδιών,
    • Θέματα μόλυνσης του περιβάλλοντος,
    • Θέματα  του πρωτογενούς τομέα: Προβολής και ανάδειξης των μοναδικών λακωνικών προϊόντων, θέματα αποζημιώσεων των αγροτών, των αλιέων και των κτηνοτρόφων που στηρίζουν την οικονομία στη Λακωνία.
    • Η στρατηγική για τα μεγάλα έργα ή και μικρότερα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας,
    • Θέματα  πολιτικής προστασίας και θωράκισης απέναντι σε φυσικές καταστροφές.
    • Η αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της Λακωνίας. 

Δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα δεν υπήρξαν πρωτοβουλίες εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής στη Λακωνία ώστε όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι μαζί με τους Βουλευτές, τις Δημοτικές Αρχές, τους επαγγελματικούς και συλλογικούς φορείς, και την Πανεπιστημιακή κοινότητα, να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να καταθέσουμε απόψεις  ώστε να προκύψουν οι βέλτιστες προτάσεις για κάθε ζήτημα προς όφελος του Λάκωνα πολίτη. 

Χαιρετίζω λοιπόν τη δέσμευση του νέου Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, υπό την προϋπόθεση  βέβαια ότι είναι ειλικρινής  και είναι βέβαιο  ότι αν γίνει πράξη θα συμβάλει στη βελτίωση του πολιτικού κλίματος μεταξύ μας.

Το κλίμα στις διαπροσωπικές μας σχέσεις είναι πάντα καλό αλλά δε νομίζω ότι αυτό πρέπει να απασχολεί τους πολίτες. 

 

Μαργαρίτα Σπυριδάκου
Χειρουργός Οδοντίατρος
Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Λακωνίας


Οδός Εμπόρων