Vekrakos
Spartorama | Νεοκλής Κρητικός: Το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης μας ενώνει για το κοινό καλό

Νεοκλής Κρητικός: Το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης μας ενώνει για το κοινό καλό

Spartorama 29/03/2022 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική Υγεία
Νεοκλής Κρητικός: Το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης μας ενώνει για το κοινό καλό
«Οι δωρεές του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ενώνουν το Κοινοβούλιο και αποτελούν γεγονότα σύγκλισης για το κοινό καλό και τους συμπολίτες μας. Προχωράμε!»
Οδός Εμπόρων

Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, όπου συζητείται η Κύρωση της Σύμβασης για το Νέο Νοσοκομείο Σπάρτης συμμετείχε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Νεοκλής Κρητικός.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Κρητικός σημείωσε για το Νέο Νοσοκομείο Σπάρτης ότι:

  1. Θα αποτελέσει ένα νέο τοπόσημο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τη Λακωνία.
  2. Είναι ένα σπουδαίο έργο, το οποίο με τις σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές θα αναβαθμίσει κατακόρυφα τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ασθενείς.
  3. Θα καταβάλλει ο ίδιος κάθε δυνατή προσπάθεια, με δεδομένο ότι ως γιατρός γνωρίζει από πρώτο χέρι τις ανάγκες λειτουργίας μίας τέτοιας μονάδας, να στελεχωθεί με το απαραίτητο ιατρονοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.
  4. Όσον αφορά το νομικό πρόσωπο που θα έχει το Νοσοκομείο αποφασίστηκε να έχει την πλέον πετυχημένη μορφή, αυτή που ακολουθήθηκε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.

Όλα τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων από όλα τα κόμματα, επεσήμαναν τη σημασία που έχει η δημιουργία ενός νέου Νοσοκομείου στη Σπάρτη, ενώ και η μείζονα αντιπολίτευση αναγνώρισε ως σωστό βήμα της Κυβέρνησης την προσθήκη στην εθνική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος τη δημιουργία του νέου Νοσοκομείου, η οποία δεν ήταν στον αρχικό σχεδιασμό.

Ο κ. Κρητικός δήλωσε μετά το πέρας σήμερα των δύο διαδοχικών Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων: «Οι δωρεές του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ενώνουν το Κοινοβούλιο και αποτελούν γεγονότα σύγκλισης για το κοινό καλό και τους συμπολίτες μας. Προχωράμε!»


Οδός Εμπόρων