Vekrakos
Spartorama | Με Γοργούς Ρυθμούς Προχωρούν οι Εργασίες στη Στέγη Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

Με Γοργούς Ρυθμούς Προχωρούν οι Εργασίες στη Στέγη Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας

Spartorama 23/06/2023 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία Κοινωνία
Με Γοργούς Ρυθμούς Προχωρούν οι Εργασίες στη Στέγη Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα από το διάστημα που έχει οριστεί

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το σημαντικό έργο της ενίσχυσης του στατικού φορέα στο κτήριο της Στέγης Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στη Σπάρτη, με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ, το οποίο εκτελείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Υπενθυμίζουμε ότι η υπογραφή της σύμβασης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο, τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα και τον ανάδοχο του έργου, είχε γίνει στις 24 Φεβρουαρίου 2023 στο Επισκοπείο. Άξιο αναφοράς είναι το συνεχές ενδιαφέρον για την εξέλιξη του έργου, τόσο από τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα, όσο και από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λακωνίας κ. Θεόδωρο Βερούτη. Μάλιστα, αν και ο χρόνος αποπεράτωσης έχει οριστεί στους δώδεκα μήνες, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα.

Η Στέγη Νεότητος εγκαινιάστηκε το 1965 από τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Κυπριανό Πουλάκο. Σημαντικό ρόλο στην ανέγερσή της είχαν διαδραματίσει οι ομογενείς μας από Η.Π.Α. και Καναδά, που συνέδραμαν οικονομικά. Επί σειρά δεκαετιών εξυπηρέτησε τόσο τις ανάγκες της τοπικής Εκκλησίας, όσο του Δήμου Σπάρτης και άλλων φορέων, για διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων, ενώ εκεί φιλοξενούνταν και οι κατηχητικές συντροφιές του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας. Τα τελευταία χρόνια, ύστερα από ελέγχους, διαπιστώθηκε ότι χρήζει ενίσχυσης στον φέροντα οργανισμό και για το λόγο αυτό ανέστειλε τη λειτουργία της.







Οδός Εμπόρων