Vekrakos
Spartorama | Ο Σεβ. Ποιμενάρχης Κοντά στα Αγόρια της Α΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου στην Ταϋγέτη

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης Κοντά στα Αγόρια της Α΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου στην Ταϋγέτη

Spartorama 25/06/2023 Εκτύπωση Εκκλησία Κοινωνία Λακωνία
Ο Σεβ. Ποιμενάρχης Κοντά στα Αγόρια της Α΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου στην Ταϋγέτη
Την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023

Άνοιξαν το πρωί της Τρίτης 20 Ιουνίου 2023 οι πύλες των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στην Ταϋγέτη, για να υποδεχθούν τα αγόρια της α΄ κατασκηνωτικής περιόδου, ηλικίας 9-11 ετών, απ’ όλη την μητροπολιτική μας περιφέρεια.

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο των κατασκηνώσεων π. Νικόλαο Τσέτσεκα, επισκέφθηκε την Ταϋγέτη, όπου τον υποδέχθηκαν ο υπεύθυνος ιερέας π. Αθανάσιος Νικολοζάκης, ο αρχηγός της περιόδου κ. Ευάγγελος Θεοδώρου, ο υπαρχηγός κ. Νικόλαος Γιάνναρης, οι ομαδάρχες, οι βοηθοί τους και φυσικά τα ενθουσιασμένα παιδιά.

Αρχικά, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας είχε συνεργασία με τα στελέχη της α΄ περιόδου. Ακολούθως, και κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο κ. Θεοδώρου καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η παρουσία του αποτελεί πάντα ευλογία και πηγή χαράς για τα παιδιά, αλλά και όλους όσοι υποστηρίζουν τη σημαντική αυτή προσπάθεια της τοπικής μας Εκκλησίας. Παίρνοντας τον λόγο ο Σεβ. Ιεράρχης μας απηύθυνε προς όλους πατρικά λόγια αγάπης. Ιδιαίτερα προέτρεψε τους μικρούς κατασκηνωτές, οι περισσότεροι από τους οποίους για πρώτη φορά στη ζωή τους γνωρίζουν την μοναδική αυτή εμπειρία, να κρατήσουν σαν φυλακτό στις καρδιές τους όσα ωφέλιμα ζήσουν και ακούσουν τις ημέρες αυτές και να προσπαθήσουν να τα εφαρμόσουν στην υπόλοιπη ζωή τους.

Σημειώνεται ότι τα παιδιά θα παραμείνουν μέχρι την Δευτέρα 26 Ιουνίου, ενώ την Τρίτη θα ακολουθήσουν τα κορίτσια της α΄ κατασκηνωτικής περιόδου.





Οδός Εμπόρων