Vekrakos
Spartorama | «Μετεκλογικοί προβληματισμοί» από τον Βαγγέλη Μητράκο

«Μετεκλογικοί προβληματισμοί» από τον Βαγγέλη Μητράκο

Ευάγγελος Μητράκος 26/06/2023 Εκτύπωση Άρθρα Κοινωνία Πολιτική
«Μετεκλογικοί προβληματισμοί» από τον Βαγγέλη Μητράκο
«Στείλτε τον λογαριασμό…»

  1. ΟΠΟΙΟΣ αναρωτιέται, πώς συνέβη το πρωτοφανές και ανεπανάληπτο, να αυξάνει τα ποσοστά του, τόσο εντυπωσιακά, σε δυο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, ένα κόμμα (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) που άσκησε κυβερνητική εξουσία και το οποίο βαρύνεται, ιστορικά, με τη χρεωκοπία της χώρας και τα Μνημόνια της δυστυχίας και της εξάρτησης, ας στείλει τον λογαριασμό στον Αλέξη Τσίπρα, στο κόμμα του αλλά και στα άλλα κόμματα του λεγόμενου «δημοκρατικού τόξου».
  2. ΟΠΟΙΟΣ αναρωτιέται, πώς συνέβη το άλλο πρωτοφανές και ανεπανάληπτο, η αξιωματική αντιπολίτευση να καταρρέει διαδοχικά σε δυο εκλογικές αναμετρήσεις, να έχει μια απόσταση πάνω από 20 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από το πρώτο κόμμα, να εκλέγει λιγότερους από 50 βουλευτές και να μην έχει τη δυνατότητα, πλέον, ούτε για πρόταση μομφής, ας ξαναστείλει τον λογαριασμό στον Αλέξη Τσίπρα και στους συν αυτώ.
  3. ΟΠΟΙΟΣ αναρωτιέται πόσες εκλογικές ήττες και πανωλεθρίες πρέπει να υποστεί ένα πολιτικός αρχηγός για να παραιτηθεί, ας … περιμένει. Υπάρχουν, ακόμα, επεισόδια στο σήριαλ.
  4. ΟΠΟΙΟΣ αναρωτιέται πώς το πάλαι ποτέ ένδοξο και κραταιό κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου έφτασε να δηλώνει ενθουσιασμένο με ένα ισχνό 11% (και κάτι), ας στείλει τον λογαριασμό στον Μίμη Ανδρουλάκη και (κυρίως) σ’ εκείνους που (διαχρονικά) έφτασαν το ΠΑΣΟΚ τόσο χαμηλά με τις πολιτικές τους.
  5. ΟΠΟΙΟΣ αναρωτιέται πώς το ιστορικό ΚΚΕ εκβάλλει θριαμβικές κορώνες, επειδή παραμένει στον αστερισμό του 7% χωρίς να εκφράζει καμιά πρόθεση ανάληψης ευθυνών εξουσίας, ας στείλει τον λογαριασμό στον Δημ. Κουτσούμπα και στο Πολιτικό Γραφείο.
  6. ΟΠΟΙΟΣ αναρωτιέται, πώς συνέβη, ένα ακροδεξιό μόρφωμα της τελευταίας στιγμής να μπαίνει, με την πρώτη, στη Βουλή και μάλιστα με εντυπωσιακό ποσοστό, ας στείλει τον λογαριασμό στο πολιτικό προσωπικό της χώρας αλλά και στον ελληνικό λαό.

 

«Τοις ελευθέροις, μεγίστη ανάγκη η υπέρ των πραγμάτων αισχύνη»
(Είναι ανάγκη οι ελεύθεροι να έχουν συναίσθηση της ευθύνης τους για τα θέματα της πολιτείας.)
Δημοσθένης
Αθηναίος Ρήτορας (384-322 π.Χ.) 

 

Σπάρτη 26-6-2023
Βαγγέλης Μητράκος

 

Φωτο: https://www.triklopodia.gr/


Οδός Εμπόρων