Vekrakos
Spartorama | Λαμπρή η Πανήγυρη της Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων – Χειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης ο π. Νικόδημος

Λαμπρή η Πανήγυρη της Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων – Χειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης ο π. Νικόδημος

Spartorama 04/07/2023 Εκτύπωση Εκκλησία Κοινωνία Λακωνία
Λαμπρή η Πανήγυρη της Ι.Μ. Αγίων Αναργύρων – Χειροθετήθηκε Αρχιμανδρίτης ο π. Νικόδημος
Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου

Το Σάββατο 1η Ιουλίου 2023 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων, Κοσμά και Δαμιανού, και στην Ιερά Μητρόπολή μας πανηγύρισε με λαμπρότητα η φερώνυμη ιστορική Ιερά Μονή στον Πάρνωνα.

Ειδικότερα, το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας προεξάρχοντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολογιωτάτου Αρχ. Θεοφίλου Μαντζαβράκου, και με τη συμμετοχή αρκετών κληρικών της τοπικής μας Εκκλησίας. Λόγο πνευματικής οικοδομής εκφώνησε προς τους ευλαβείς προσκυνητές ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχ. Γρηγόριος Βαλτογιάννης.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο πανηγυρικός Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου. Στην μεστή νοημάτων ομιλία του, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας  αναφέρθηκε στον έναν εκ των πυλώνων της Ορθόδοξης Πίστεως, την αγάπη, που θα πρέπει να εκφράζεται τόσο προς τον Πανάγαθο Θεό, όσο προς τον εαυτό μας και τον συνάνθρωπο.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προεχείρισε Αρχιμανδρίτη τον καταγόμενο από το Λευκόχωμα Σπάρτης, π. Νικόδημο Καρκαμπάση, ο οποίος είναι μέλος της αδελφότητας της Ιεράς Μονής, εφημέριος Σελλασίας και υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με επαινετικά λόγια για την πίστη, το ήθος και την εργατικότητα του πατρός Νικοδήμου προτρέποντάς τον να συνεχίσει στον δρόμο της αρετής και της πνευματικής ανύψωσης.

Σημειώνεται ότι και τις δύο εορταστικές ημέρες τέθηκαν προς προσκύνηση απότμημα των ιερών λειψάνων των Ιαματικών Αναργύρων καθώς και η παλαιά ιερή εικόνα του τέμπλου της Μονής, που εκθέτεται στο Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης της Ιεράς Μητροπόλεως μας.













(φωτογραφίες: Γεώργιος Βαμβαλής)


Οδός Εμπόρων