Vekrakos
Spartorama | Απότμημα των Ιερών Λειψάνων της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας Προσκύνησαν τα Κορίτσια της Α΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου

Απότμημα των Ιερών Λειψάνων της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας Προσκύνησαν τα Κορίτσια της Α΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου

Spartorama 06/07/2023 Εκτύπωση Εκκλησία Κοινωνία Λακωνία
Απότμημα των Ιερών Λειψάνων της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας Προσκύνησαν τα Κορίτσια της Α΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου
Προσφορά του μακαριστού Μητροπολίτη Καστορείας κυρού Σεραφείμ στην Ιερά Μητρόπολή μας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η α΄ κατασκηνωτική περίοδος των κοριτσιών στις άρτιες εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στην Ταϋγέτη.

Το μεσημέρι της Τρίτης 4 Ιουλίου 2023, ο υπεύθυνος ιερέας, Πρωτ. Ανδρέας Κόνιαρης, η αρχηγός της περιόδου, πρεσβυτέρα Αμαλία Κρυπωτού, τα υπόλοιπα στελέχη και οι μικρές κατασκηνώτριες υποδέχθηκαν με θέρμη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο, ο οποίος τους επεφύλασσε μία πνευματική έκπληξη. Συγκεκριμένα, στην παρούσα κατασκηνωτική περίοδο τα παιδιά ασχολούνται με την αγιότητα επικεντρώνοντας σε σύγχρονους Αγίους και Αγίες της Εκκλησίας μας. Για το λόγο αυτό, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας μετέφερε, για ευλογία και προσκύνηση, απότμημα των ιερών λειψάνων της Οσίας Σοφίας της Κλεισούρας, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολή μας κατόπιν προσφοράς του μακαριστού Μητροπολίτη Καστορείας κυρού Σεραφείμ.

Τα παιδιά, τα στελέχη και οι απασχολούμενοι προσκύνησαν με ευλάβεια τα ιερά λείψανα, κατά την είσοδό τους στην τραπεζαρία, για την παράθεση του μεσημβρινού γεύματος. Πριν από το γεύμα μίλησε η υπαρχηγός της περιόδου κα Αγγελική Τζανετέα, η οποία ευχαρίστησε τον σεπτό Ποιμενάρχη μας, για την πνευματικά ωφέλιμη παρουσία του, αλλά και για την ευκαιρία που έδωσε σε όλους να δεχθούν την ευλογία της Οσίας Σοφίας.

Παίρνοντας τον λόγο ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε προς όλους πατρικά λόγια αγάπης. Ιδιαίτερα στις μικρές κατασκηνώτριες μίλησε για την Αγιότητα, που είναι εφικτή και στις ημέρες μας. Επίσης επισήμανε την αξία της μοναδικής εμπειρίας της κατασκήνωσης όσον αφορά στην πνευματική θωράκιση, την κοινωνικοποίηση και την ψυχαγωγία τους.









Οδός Εμπόρων