Vekrakos
Spartorama | Ρασοφορία Δόκιμου Μοναχού κατά την Πανήγυρη στον Ι.Ν. Οσίου Θωμά εν Μαλεώ

Ρασοφορία Δόκιμου Μοναχού κατά την Πανήγυρη στον Ι.Ν. Οσίου Θωμά εν Μαλεώ

Spartorama 15/07/2023 Εκτύπωση Εκκλησία Κοινωνία Λακωνία
Ρασοφορία Δόκιμου Μοναχού κατά την Πανήγυρη στον Ι.Ν. Οσίου Θωμά εν Μαλεώ
Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου

Την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του Οσίου Θωμά του εν τω Μαλεώ. Την κυριώνυμη ημέρα, στον φερώνυμο Ιερό Ναό πλησίον της Ιεράς Μονής, παρουσία πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή, τελέσθηκαν ο Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε τη ρασοφορία ενός δόκιμου μοναχού, ο οποίος κατάγεται από την Ελίκα. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον δόκιμο μοναχό να συνεχίσει με το ίδιο σθένος στον δύσκολο δρόμο του ασκητισμού και παράλληλα να επαληθεύσει τις προσδοκίες που έχουν δημιουργηθεί στο πρόσωπό του, ώστε μαζί με τον αξιόλογο Αγιορείτη μοναχό, π. Χερουβείμ, που τα τελευταία χρόνια εγκαταβιώνει στη Μονή, να ενισχύσουν την εκκλησιαστική ζωή στον ευλογημένο αυτό τόπο.

Σημειώνεται ότι ιδιαίτερο χρώμα στον εορτασμό έδωσε η Φιλαρμονική Βοιών.


Ι.Μ. Οσίου Θωμά του εν Μαλεώ

Η Ιερά Ανδρώα Κοινοβιακή Μονή του Οσίου Θωμά του εν τω Μαλεώ θεμελιώθηκε την ημέρα της μνήμης του Οσίου, στις 7 Ιουλίου, του έτους 2000, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο, κοντά στον τόπο που ασκήτεψε πριν από δέκα περίπου αιώνες ο Όσιος στην περιοχή του ακρωτηρίου Μαλέα.

Οι εργασίες ανέγερσής της ξεκίνησαν με την πρωτοβουλία του συσταθέντος το 1994, για τον σκοπό αυτό, Σωματείου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Άγιος Θωμάς ο εν Μαλεώ».

Η Μονή βρίσκεται ακριβώς πάνω από την τοποθεσία όπου ο Όσιος Θωμάς, μετά από προσευχή, έκανε να αναβλύσει πηγή αγιάσματος που διατηρείται μέχρι σήμερα.

 








(φωτογραφίες: Χρυσοβαλάντης Καραντζής)


Οδός Εμπόρων