Vekrakos
Spartorama | «Προς υποψηφίους δημάρχους Σπάρτης - Εδώ Νέος Κόσμος-Ψυχικό» από τον Βαγγέλη Μητράκο

«Προς υποψηφίους δημάρχους Σπάρτης - Εδώ Νέος Κόσμος-Ψυχικό» από τον Βαγγέλη Μητράκο

Ευάγγελος Μητράκος 17/07/2023 Εκτύπωση Άρθρα Δημοτικά Κοινωνία
«Προς υποψηφίους δημάρχους Σπάρτης - Εδώ Νέος Κόσμος-Ψυχικό» από τον Βαγγέλη Μητράκο
«..ο πολίτης, με την ενεργό και υπεύθυνη συμμετοχή του, θα αποκτήσει κυρίαρχο ρόλο στα δημοτικά πράγματα και θα βελτιωθεί δραστικά η δημοκρατική λειτουργία και η αποδοτικότητα του Δήμου»

Ο Νέος Κόσμος-Ψυχικό Σπάρτης θα μπορούσε να είναι μια ανθούσα και αναπτυσσόμενη συνοικία αλλά…ΔΕΝ είναι.

Πολλά, μεγάλα (αλλά και μικρά), χρόνια, προβλήματα την κρατούν στάσιμη:

–Πλατεία Σαϊνοπούλου υποβαθμισμένη (Σιντριβάνι εκτός λειτουργίας και σε άθλια κατάσταση επί 4μηνο (τουλάχιστον), δέντρα που ξεράθηκαν, κόπηκαν, αλλά δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ, φωτιστικά  σώματα από την εποχή Σαϊνόπουλου, δέντρα ακλάδευτα και απεριποίητα, αγριόχορτα ΚΑΙ στην πλατεία ΚΑΙ στους πέριξ δρόμους, παρτέρια που έχουν μεταβληθεί σε WC τετράποδων (δεσποζόμενων και αδέσποτων), ανεξέλεγκτο πάρκινγκ αυτοκινήτων και καμιά παρέμβαση για ήπια κυκλοφορία πέριξ της πλατείας,  κ.α.π.)

–Νεκροταφείο μέσα στον αστικό ιστό το οποίο δεν πληροί σχεδόν καμία από τις προϋποθέσεις του σχετικού με τα κοιμητήρια Νόμου (απόσταση τουλάχιστον 250 m. εκ του άκρου του εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως, 100 m. εκ μεμονωμένων κατοικιών κλπ., κλπ.)

–6ο Σχολείο που εκκρεμεί από το 1986, αν και είναι ιδρυμένο από το κράτος και έχει αγοραστεί το οικόπεδό του

–Αθέτηση απόφασης δημοτικού συμβουλίου για λειτουργία Λαϊκής Αγοράς στην πλατεία του Ν. Κόσμου (έχουν μείνει, ως μνήμη πικρή, οι διαγραμμίσεις του δήμου για τους πάγκους γύρω από την πλατεία)

–Δωρεά «Μανουσάκη» για Αθλητικό Κέντρο αναξιοποίητη επί 10ετίες

–Αρχαιολογικός χώρος Βωμού Ψυχικού κλειστός και αναξιοποίητος

–Αδιάνοιχτοι κεντρικοί και παράπλευροι δρόμοι (π.χ. Αρχιδάμου, Χαμαρέτου, Παυσανίου κ.α.)

–Ανολοκλήρωτη μικρή περιμετρική στο ύψος του Πανεπιστημίου

–Πεζοδρόμια υποβαθμισμένα

–Κυκλοφοριακό προβληματικό

–Οδικό δίκτυο ασυντήρητο

–Προβληματική απορροή ομβρίων υδάτων

–Ανεπαρκής καθαριότητα και αποκομιδή απορριμμάτων, άπλυτοι κάδοι

–Ποτάμι Μαγουλίτσας εγκαταλειμμένο και αναξιοποίητο

–Νησίδες Όθωνος – Αμαλίας σε καθεστώς «Σαχάρας», παραμελημένες και υποβαθμισμένες παντελώς

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του Ν. Κόσμου-Ψυχικού απαιτούν από τους υποψηφίους δημάρχους της Σπάρτης, να συμπεριλάβουν, επιτέλους, τη συνοικία τους, δημιουργικά και τολμηρά, στα προγράμματά τους, όχι προς «άγραν ψήφων» προεκλογικά, αλλά προς μια μετεκλογική ρεαλιστική δημοτική πολιτική, που θα δίνει προτεραιότητα στις συνοικίες και στα προβλήματά τους, πράγμα που θα φέρει και τη συνολική ανάπτυξη της Σπάρτης.

Κι επειδή μια δημοτική αρχή πρέπει να στηρίζεται στους πολίτες, είναι ανάγκη, επιτέλους, να δούμε υποψηφίους δημάρχους που θα τολμήσουν να συμπεριλάβουν στα προγράμματά τους την ενεργοποίηση του θεσμού των συνοικιακών συμβουλίων, τα οποία θα λειτουργούν αυτόνομα και ο ρόλος τους θα είναι συμβουλευτικός προς τον Δήμο, συγκεντρώνοντας, καταγράφοντας και ιεραρχώντας τα τρέχοντα ζητήματα, που απασχολούν την κάθε συνοικία.

Επίσης θα επεξεργάζονται το κάθε θέμα και θα προτείνουν λύσεις προς την Δημοτική Αρχή και τις αρμόδιες Αντιδημαρχίες του Δήμου και θα εισηγούνται προτάσεις σχετικά με τη βελτίωση και την αναβάθμιση της λειτουργίας και της εικόνας της περιοχής τους.

Έτσι, ο πολίτης, με την ενεργό και υπεύθυνη συμμετοχή του, θα αποκτήσει κυρίαρχο ρόλο στα δημοτικά πράγματα και θα βελτιωθεί δραστικά η δημοκρατική λειτουργία και η αποδοτικότητα του Δήμου.

Ιδού, λοιπόν, η Ρόδος!!!

 

Σπάρτη 17-7-2023

Βαγγέλης Μητράκος















Οδός Εμπόρων