Vekrakos
Spartorama | Λήξη Β΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου Αγοριών στην Ταϋγέτη

Λήξη Β΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου Αγοριών στην Ταϋγέτη

Spartorama 23/07/2023 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία Κοινωνία Παιδεία
Λήξη Β΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου Αγοριών στην Ταϋγέτη
Φιλοξενήθηκαν 80 παιδιά κατά το διάστημα από 6 έως 15 Ιουλίου 2023

Με τη χάρη του Θεού και τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου ολοκληρώθηκε η β΄ Κατασκηνωτική περίοδος των αγοριών στις ελατοσκέπαστες εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στην Ταϋγέτη. Κατά το διάστημα από 6 έως 15 Ιουλίου 2023, φιλοξενήθηκαν ογδόντα παιδιά, ηλικίας 11- 14 ετών, καθώς και είκοσι στελέχη, που προσέφεραν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους. Το θέμα της φετινής κατασκήνωσης, που είναι κοινό για όλες τις περιόδους, έχει τίτλο «Αίτημα φιλίας στους Αγίους Σήμερα. #Αγιότητα».

Το Σάββατο 15 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η μικρή εορτή Λήξης. Μετά από την καθιερωμένη παρουσίαση των ομάδων, οι οποίες είχαν τίτλος τους χαρακτηριστικά των προσωπικοτήτων των αγίων όπως: Θυσία, Φιλότιμο, Αγάπη, Χαμόγελο και Συγγνώμη, ο αρχηγός της περιόδου Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Ραφαήλ Τσάλτας, Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεώς μας,  παρουσίασε στη σύντομη ομιλία του τόσο τη θεματική κατεύθυνση της φετινής κατασκήνωσης όσο και στιγμές από το πολυδιάστατο καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών στην Ταϋγέτη. Παράλληλα ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη μας για την ανύστακτη φροντίδα του, τα παιδιά για την υποδειγματική συμπεριφορά τους, τα στελέχη για την άριστη συνεργασία, τον π. Ηλία Κοκκορό, ο οποίος ήταν υπεύθυνος ιερέας της περιόδου, αλλά και όλους όσοι συνετέλεσαν στην εύρυθμη λειτουργία της κατασκήνωσης. Τόνισε ιδιαίτερα ότι προσπάθησαν τα παιδιά, εκτός από τις ατέλειωτες στιγμές ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού, να διδαχθούν και να γνωρίσουν τους Αγίους της Εκκλησίας μας και να κατανοήσουν ότι η Αγιότητα είναι μια διαχρονική τάση αναλλοίωτη στους αιώνες.

Το ευλογητικό παρών του έδωσε στην εορτή λήξης, παρά το επιβαρυμένο πρόγραμμά του, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απευθύνοντας πατρικούς λόγους αγάπης προς τα παιδιά και τους γονείς. Παράλληλα δεν παρέλειψε να εκφράσει και τις δικές του ευχαριστίες στον αρχηγό, τα στελέχη και σε όλους όσοι προσφέρουν στην προσπάθεια αυτή της Ιεράς Μητροπόλεως, που στοχεύει στην ψυχική ωφέλεια της νεολαίας του τόπου μας.

Μετά το πέρας της εορτής ο Σεβασμιώτατος προσέφερε σε όλα τα παιδιά και τα στελέχη την «Κατασκηνωτική», μια πρωτότυπη ιδέα που υλοποίησαν τα παιδιά της κατασκηνωτικής περιόδου υπό την καθοδήγηση του κ. Χρήστου Κουφάκου. Με ανά χείρας την εφημερίδα και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό της από την κατασκηνωτική ζωή των 10 ημερών, ανανεώθηκε το ραντεβού όλων για το επόμενο καλοκαίρι!














Οδός Εμπόρων