Vekrakos
Spartorama | Ανακοίνωση - Πρόσκληση για την χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου

Ανακοίνωση - Πρόσκληση για την χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου

Spartorama 12/10/2023 Εκτύπωση Δημοτικά Εκκλησία Κοινωνία
Ανακοίνωση - Πρόσκληση για την χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου
Την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023

Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος εις την τακτική της Συνεδρία, την 9η Οκτωβρίου 2023, εξέλεξε, με εντυπωσιακή πλειοψηφία, Βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τον μέχρι χθες πολύτιμο συνεργάτη μας στη Διοίκηση και μάλιστα στη θέση του Πρωτοσυγκέλλου, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Θεόφιλο Μαντζαβράκο, κληρικό σοβαρό, υπεύθυνο, εργατικό, πιστό, με καθαρή ζωή, αφιλάργυρο και διακριτικό πνευματικό. Στο διάστημα της κληρικής του ζωής έδωσε εξετάσεις και πήρε άριστα, όπως άλλωστε επιβεβαιώνει ο Προϊστάμενος Μητροπολίτης του, ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός της Επαρχίας μας.

Αυτόν, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και πλειάδας Αρχιερέων, θα χειροτονήσει Αρχιερέα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023. Ο όρθρος θα αρχίσει στις 7.00 π.μ., η χειροτονία στις 8.15 περίπου και εν συνεχεία θα τελεσθεί η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Προσκαλούνται άπαντες οι ορθόδοξοι χριστιανοί της Μητροπόλεώς μας, με επικεφαλής τον ιερό κλήρο και τους άρχοντες, να παραστούν εις την χειροτονία του νέου Βοηθού μας Επισκόπου κ. Θεοφίλου, στον οποίο εδώσαμε τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Λακεδαιμονίας, προκειμένου να έχει συναντιλήπτορες τους τρεις Αγίους Επισκόπους Λακεδαιμονίας, δηλαδή τον Άγιο Θεόκλητο τον θαυματουργό και τους Εθνοϊερομάρτυρες, Μητροπολίτη Δέρκων Γρηγόριο τον από Λακεδαιμονίας και Ανανία τον εσχάτως αγιοκαταχθέντα.


Οδός Εμπόρων