Vekrakos
Spartorama | Εξήντα έξη (66) μετανάστες εντοπίστηκαν στο Γερολιμένα Λακωνίας

Εξήντα έξη (66) μετανάστες εντοπίστηκαν στο Γερολιμένα Λακωνίας

Spartorama 23/11/2017 Εκτύπωση Λακωνία Προσφυγικό
Εξήντα έξη (66) μετανάστες εντοπίστηκαν στο Γερολιμένα Λακωνίας
Ανάμεσά τους είκοσι δύο (22) ανήλικοι
Οδός Εμπόρων

Το Λιμενικό Σώμα εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

«Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες (22/11/2017), η Λιμενική Αρχή Γυθείου  για την ύπαρξη προσαραγμένου σκάφους σε βραχώδη ακτή, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΓΥΑΛΙΑ” πλησίον Γερολιμένα Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν με περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στελέχη  της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου με τη συνδρομή προσωπικού των Αστυνομικών Τμημάτων Αρεόπολης και Γυθείου εντοπίστηκαν στην ακτή συνολικά εξήντα έξι (66) αλλοδαποί, εκ των οποίων τριάντα (30) άνδρες, δεκατέσσερις (14) γυναίκες και είκοσι δύο (22) ανήλικοι. Στη συνέχεια, δύο εξ΄αυτών διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, για την παροχή των πρώτων βοηθειών,  ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν σε κλειστό κτίριο της περιοχής, που διατέθηκε από το Δήμο.

Έρευνες που διενεργήθηκαν από περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, προς εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων, είχαν αρνητικά αποτελέσματα.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Γυθείου».

------- 

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο του Δήμου Ευρώτα και του ΚΕΕΜ στο κλειστό Γυμναστήριο Βλαχιώτη, όπου θα φιλοξενηθούν για σύντομο χρονικό διάστημα.

Όσοι από αυτούς χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Κ.Υ. Αρεόπολης.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές ο διακινητής δεν είναι ανάμεσα στους μετανάστες.


Οδός Εμπόρων