Vekrakos
Spartorama | Πρώτο βραβείο Νεανικής Καινοτομίας στην Διάνα Βουτυράκου

Πρώτο βραβείο Νεανικής Καινοτομίας στην Διάνα Βουτυράκου

Πηγή 17/02/2019 Εκτύπωση Παιδεία Τεχνολογία
Πρώτο βραβείο Νεανικής Καινοτομίας στην Διάνα Βουτυράκου
Η Διάνα Βουτυράκου είναι τελειόφοιτη στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου με εξειδίκευση στη Ρομποτική – Χειρουργική, συνιδρύτρια της φοιτητικής ΜΚΟ Unique Minds
Οδός Εμπόρων

Tο πρώτο βραβείο στην Παγκόσμια Έκθεση Νεανικής Καινοτομίας και Τεχνολογίας στη Σαγκάη κατέκτησαν η Μανιάτισσα Διάνα Βουτυράκου με την ομάδα της. 

Η Διάνα Βουτυράκου είναι τελειόφοιτη στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου με εξειδίκευση στη Ρομποτική – Χειρουργική, συνιδρύτρια της φοιτητικής ΜΚΟ Unique Minds, που στα 23 της έγινε δασκάλα ρομποτικής, έχει ειδικευτεί στη Βιοϊατρική για να συνδυάσει την αγάπη της για τη ρομποτική με την επιστήμη της ιατρικής. Πιο συγκεκριμένα ασχολείται με το κομμάτι της διαστοματικής ρομποτικής χειρουργικής» 

Η 23χρονη Διάνα σε συνέντευξή της έχει δηλώσει: 

«Την κλίση μου στη ρομποτική την ανακάλυψα εδώ και περίπου 10 χρόνια, όταν στο σχολείο που πήγαινα, – το Ράλλειο Γυμνάσιο στον Πειραιά – ο καθηγητής της Τεχνολογίας δημιούργησε μία ομάδα ρομποτικής για να συμμετάσχει στον τότε 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής. Μετά από εξετάσεις σε διάφορες ρομποτικές κατασκευές και κάποια μαθήματα προγραμματισμού που μας έκανε η καθηγήτρια Πληροφορικής, επιλέχθηκαν τα 3 άτομα που θα συμμετείχαν στην ομάδα και ήμουν ένα από αυτά. 

Νομίζω από τις πρώτες μου μέρες στην ομάδα είχα αρχίσει να καταλαβαίνω ότι αυτό θέλω να κάνω στη ζωή μου, όταν αντί να τελειώνω το σχολείο στις 14:00 όπως τα άλλα παιδιά, καθόμουν 2 ώρες παραπάνω για να προπονούμαι με την ομάδα. Η πιο καθοριστική στιγμή όμως ήταν όταν κερδίσαμε τον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής και ταξιδέψαμε στην Κορέα, για να εκπροσωπήσουμε την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Βλέποντας λοιπόν τις δυνατότητες της ρομποτικής και συνομιλώντας με παιδιά της ηλικίας μου από άλλες χώρες του κόσμου, -όπου η ρομποτική είναι ενταγμένη στο εκπαιδευτικό σύστημα-, κατάλαβα πως θέλω να μάθω όσα περισσότερα γίνεται στον τομέα αυτό, πως θέλω να σπουδάσω και να εργαστώ πάνω στη ρομποτική.» 

«Αυτή τη στιγμή η ομάδα GRID, που είναι και η ομάδα με την οποία συμμετείχαμε στην Παγκόσμια Έκθεση, αποτελείται από άλλα 2 άτομα, τον Ιωάννη Παπαδόπουλο και τον Ιάσονα Σόμογλου. Ο Ιωάννης έχει εξαιρετικές δυνατότητες στη μηχανολογία και τις κατασκευές και ο Ιάσονας έχει έφεση στον προγραμματισμό και τους αλγορίθμους».

ert.gr, Πέγκη Μπρούσαλη


Οδός Εμπόρων