Vekrakos
Spartorama | Ευχαριστώ τον κ. Πιερρή για τις άξιες υπηρεσίες που, άθελά του, μου προσέφερε

Ευχαριστώ τον κ. Πιερρή για τις άξιες υπηρεσίες που, άθελά του, μου προσέφερε

Ν.Μ. 29/04/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Πολιτική
Ευχαριστώ τον κ. Πιερρή για τις άξιες υπηρεσίες που, άθελά του, μου προσέφερε
Εκεί ψηλά, στην κορυφή των υπερήφανων Δωρικών κιόνων, στέκει η Σπάρτη...
Οδός Εμπόρων

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Πιερρή για τις άξιες υπηρεσίες που άθελά του μου προσέφερε. Πράγματι, ακόμη και αν αφιέρωνα μέρες στο πρώτο άρθρο μου, ποτέ δεν θα μπορούσα να δώσω τόσο διάφανη, αυταπόδεικτη και κρυστάλλινη απάντηση στο ερώτημα που είχα θέσει από την αρχή «Ποιοι είναι τελικά αυτοί οι σοφοί που επαγγέλλεται ότι θα φέρει ο κ. Δούκας για να προάγουν την πόλη της Σπάρτης;». Ο Σπαρτιάτες προς τους οποίους για μία ακόμη φορά κουνάει το δάκτυλο, έκριναν και έφριξαν με το χαμηλότατο επίπεδο της έκρηξής του και των χαρακτηρισμών που τη συνόδευαν. 

Εδώ να τονίσω ότι το  θέμα του άρθρου στο spartorama.gr ήταν ο κ. Δούκας και οι γραπτές εξαγγελίες του περί καθόδου σοφών τους οποίους προορίζει να αναβαθμίσουν τη πόλη. Δεν είχε, -και ακόμη δεν έχει- υποπέσει στην αντίληψή μου άλλος σοφός (προς το παρόν) πλην του κ. Πιερρή, και για αυτό επικεντρώθηκα στο πρόσωπό του ελλείψει άλλου υποψηφίου. Δεν επρόκειτο περί προσωπικής επίθεσης, όπως την εξέλαβε ο κ. Πιερρής, πράγμα τα οποίο όπως έχω ξαναγράψει δεν θα ενδιέφερε κανέναν, αλλά περί απλής επιχειρηματολογίας για τον τρόπο που διαχειρίζεται τη σοφία του ένας από τους επαγγελλόμενους σοφούς. 

Από τα τρία παραδείγματα – επιχειρήματα που παρέθεσα δεν πήρα σαφή απάντηση διάψευσης για κανένα, ώστε να απαντήσω. Ούτε στο πρώτο περί αλλαγής στάσης απέναντι στο Spartan Race (κάτι περί Αγγλικών, άγνοιας ή διαστρέβλωσης, κάτι περί του συμπαθούς Joe), ούτε στην άποψη του για το ζήτημα της Μακεδονίας, ούτε στο περί αρχαίου Ρωμαϊκού Θεάτρου κατέβατό του για το οποίο πάντως, εν τέλει, βάζει νερό στο κρασί του και δηλώνει ότι θα μπορούσε να αποδεχτεί την αναστήλωση δυο τριών σειρών καθισμάτων. 

Και καταλήγει με κάλεσμα προς τους Σπαρτιάτες αλλά και τους Μανιάτες, να υπερβούμε εαυτούς και να πηδήξουμε πάνω από τα εσκαμμένα. Θα μας δείξει ο ίδιος πως, γιατί όπως γράφει «πηδάω μακρύτερα». 

Ξενίζει, εκπλήσσει και λυπεί το όλο ύφος και ήθος του σοφού κ. Πιερρή. Για έναν άνθρωπο ο οποίος διανύει την όγδοη δεκαετία της ζωής του, και θέλει να αυτοαποκαλείται φιλόσοφος, κάθε κοινωνία αναμένει έναν πιο συγκροτημένο λόγο με περισσότερη ωριμότητα, πραότητα και αυτοέλεγχο. 

Αλλά αρκετά με όλα αυτά! Σαν επίλογο, δηλώνω ότι δεν καταδέχομαι να ασχοληθώ άλλο με τον κ. Πιερρή και τις ιδιάζουσες νόρμες του κοινωνικής συμπεριφοράς και συνύπαρξης. Μου είναι δε παγερά αδιάφορη κάθε νέα του αντίδραση - απάντηση και δεν πρόκειται στο μέλλον να δημοσιεύσω τίποτε σχετικό με αυτόν. 

Εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά και καλή Πρωτομαγιά. 

Ν. Μ.


Οδός Εμπόρων