Vekrakos
Spartorama | Έκθεση με θέμα: «Εικόνες από τα Μουσεία μας»

Έκθεση με θέμα: «Εικόνες από τα Μουσεία μας»

Spartorama 18/05/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις
Έκθεση με θέμα: «Εικόνες από τα Μουσεία μας»
Με την ευκαιρία της 18ης Μαΐου, που έχει οριστεί ως «Διεθνής Ημέρα Μουσείων»
Οδός Εμπόρων

Η 18η Μαΐου έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Εορτάζεται σε όλο τον κόσμο με διάφορες εκδηλώσεις και είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά τα μουσεία και τον ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος γιορτάζει τη μέρα αυτή με την διοργάνωση έκθεσης με θέμα:

 «ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΜΑΣ».

Στην έκθεση αυτή σε ξεχωριστό πίνακα για το κάθε μουσείο, αρχαιολογικό ή θεματικό, είτε ανήκει στον Δήμο, είτε σε άλλους Δημόσιους Φορείς αποτυπώνονται εικόνες από το εσωτερικό τους, με τα πλέον χαρακτηριστικά εκθέματά τους. Και όπως θα δει κανείς έχουμε στη Σπάρτη και στην εγγύς περιοχή της αρκετά Μουσεία, εννιά καταγράφονται, όλα τους πολύ ενδιαφέροντα, που μερικά από αυτά ίσως δεν είναι γνωστά στο κοινό. Όλοι μας περνάμε έξω από τα κτίρια στα οποία στεγάζονται τα Μουσεία μας αλλά δεν γνωρίζουμε τι υπάρχει στο εσωτερικό τους.

Ελπίζουμε ότι αυτή η έκθεση με την προβολή του περιεχόμενου των Μουσείων μας θα κινήσει το ενδιαφέρον των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της Σπάρτης να τα επισκεφτούν.

Η Έκθεση θα λειτουργεί από τις 18 - 25 Μαΐου 2019, στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σπάρτης, στο ισόγειο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης. Η είσοδος είναι δωρεάν και θα είναι επισκέψιμη τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης. 

Το Σάββατο, 18 Μαΐου, τα Μουσεία που διαχειρίζεται το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος, το ΜΑΝΟΥΣΑΚΕΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΣΤΙΚΟΥ & ΛΑΪΚΟΥ ΒΙΟΥ, το ΜΟΥΣΕΙΟ της ΝΕΟΤΕΡΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ, στη Σπάρτη & το ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ «ΤΑΚΗΣ ΑΪΒΑΛΗΣ», στον Μυστρά θα λειτουργούν από τις 10:00 πμ έως τις 2:00 μμ, το πρωί και από τις 6:00 μμ έως τις 9:00 μμ, το βράδυ και φυσικά η είσοδος είναι ελεύθερη.


Οδός Εμπόρων