Vekrakos
Spartorama | Ξεκινά η Εμποροπανήγυρις του Μυστρά

Ξεκινά η Εμποροπανήγυρις του Μυστρά

Spartorama 24/08/2016 Εκτύπωση Δημοτικά Εκδηλώσεις
Ξεκινά η Εμποροπανήγυρις του Μυστρά
Θα ανοίξει τις πύλες της το Σάββατο 27 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016
Οδός Εμπόρων

Ο Δήμος Σπάρτης πιστός στις παραδόσεις αυτού του τόπου διοργανώνει και φέτος την Εμποροπανήγυρη στο Μυστρά, κάτω από την πλούσια σε ιστορία καστροπολιτεία που κοσμεί τη Λακωνική γη. 

Η ιστορία του ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του 1950, που λειτουργούσε ως ζωοπανήγυρις, ενώ πραγματοποιείται  στη μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. 

Είναι ένα γεγονός ιδιαίτερης σημασίας καθώς αποτελεί κορύφωμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων και ταυτόχρονα σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού. 

Έμποροι και μικροπωλητές από όλη την Ελλάδα ξεχειλίζουν από  ζωντάνια, μεράκι, κέφι και  δημιουργικότητα πουλώντας σε φθηνές τιμές τα εμπορεύματά τους. 

Τα σουβλάκια, η παραδοσιακή Γουρνοπούλα, τα παιχνίδια η διασκέδαση, η φιλοξενία, ο πολιτισμός και η παράδοση  έχουν  την τιμητική τους ! 

Ο Δήμος Σπάρτης σας καλεί λοιπόν στην εμποροπανήγυρη του Μυστρά, η οποία θα ανοίξει τις πύλες της στις 27 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι 2 Σεπτεμβρίου 2016. 

Στις μέρες μας, είναι σημαντικό να πραγματοποιούνται τέτοιου είδους εκδηλώσεις, οι οποίες δίνουν την ευκαιρία στους ανθρώπους να ξεφύγουν από το άγχος και την αγωνία της καθημερινότητας, λόγω των συνεπειών της κοινωνικοοικονομικής κρίσης των τελευταίων χρόνων.


 


Ο επισκέπτης θα μπορεί να ξεναγηθεί και στο μοναδικό στο είδος του Μουσείο φωτογραφικών μηχανών «Τάκη Αϊβαλή», τοοποίο θα είναι ανοιχτό καθημερινά από το Σάββατο 27 Αυγούστου έως την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου με ελεύθερη είσοδο.

Ωράριο
από τις 9:30  μέχρι 1:30 και από τις 6:00 το απόγευμα μέχρι τις 10.30  το βράδυ, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ είσοδο.

Το μουσείο «Τάκη Αϊβαλή» είναι ένα μοναδικό μουσείο για την Ελλάδα.

Η συλλογή περιλαμβάνει περίπου 1.000 φωτογραφικές μηχανές οι οποίες του χάρισαν το 2001 μια θέση στο βιβλίο ρεκόρ Guinness.


Οδός Εμπόρων