Vekrakos
Spartorama | Ο συμπατριώτης μας Πάνος Λουμάκης, σε gala όπερας στο Παρίσι

Ο συμπατριώτης μας Πάνος Λουμάκης, σε gala όπερας στο Παρίσι

Spartorama 24/10/2016 Εκτύπωση Πολιτισμός
Ο συμπατριώτης μας Πάνος Λουμάκης, σε gala όπερας στο Παρίσι
Συνοδεύει στο πιάνο καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε gala όπερας στο Παρίσι, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 στις 20:30 στη Salle Cortot στο Παρίσι
Οδός Εμπόρων

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 στις 20:30 στη Salle Cortot στο Παρίσι, θα παρουσιαστεί gala όπερας από καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής της Αθήνας.

Η mezzo soprano Φωτεινή Αθανασάκη και ο βαρύτονος Νικόλας Καραγκιαούρης με τη συνοδεία στο πιάνο του Πάνου Λουμάκη, θα ερμηνεύσουν άριες και ντουέτα του κλασσικού λυρικού ρεπερτορίου.

Το πρόγραμμα συνιστά μία διαδρομή στην ιστορία της όπερας, από τον πρώιμο Mozart μέχρι τον βερισμό του Mascagni, με ενδιάμεσους σταθμούς τον Verdi, την γαλλική όπερα comique και τα ύστερορομαντικά έργα του Massenet, δίνοντας έμφαση στην θεατρική και υποκριτική διάσταση των έργων: το ειδύλλιο της Dorabella και του Guglielmo (Cosi fan tutte), η ασυμβίβαστη Carmen (Carmen), η ανάκριση της Azucena από τον Comte di Luna (Il Trovatore), η απελπισία της Santuzza και η βεντέτα του Alfio (Cavalleria rusticana).

Τα σπουδαία αυτά έργα, ερμηνευμένα από τους Έλληνες καλλιτέχνες, θα ακουστούν στη Salle Cortot, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 στις 20:30.

Ποιος είναι ο Πάνος Λουμάκης

Ο Πάνος Λουμάκης γεννήθηκε στη Σπάρτη. Άρχισε πιάνο σε ηλικία 8 χρόνων στο εκεί Παράρτημα του Ελληνικού Ωδείου, με καθηγήτρια την κα Φωτεινή Σακέτα. Συνέχισε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη της Νόρας Λουκίδου. Τον Δεκέμβριο του 1987 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην πρώτη Συνάντηση Νέων Μουσικών της Μεσογείου που έγινε στη Μασσαλία. 

Πήρε το Δίπλωμα του με Αριστα Παμψηφεί τον Ιούνιο του 1988. Συνέχισε τις σπουδές του κοντά στην Δόμνα Ευνουχίδου και από το Σεπτέμβριο του 1989 στο Μεταπτυχιακό τμήμα της Μουσικής Ακαδημίας F. Liszt της Βουδαπέστης στην τάξη των Drafi Kalman και Gulyas Istvan. Μελέτησε ακόμη στις τάξεις μουσικής δωματίου του διάσημου Ούγγρου συνθέτη Lang Istvan και των καθηγητών Rados Ferenc, Mihaly Andras και Devics Sandor, εμφανιζόμενος σε πληθώρα συναυλιών μουσικής δωματίου, μεταξύ άλλων και στην αίθουσα Liszt, στο σπίτι-μουσείο του συνθέτη. Μελέτησε επίσης με την Τζένη Πρωτοπαπά και την Νέλλη Σεμιτέκολο.

Το Νοέμβριο του 1991 εμφανίστηκε κατόπιν διαγωνισμού ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και σε συναυλίες μουσικής δωματίου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, μεταξύ άλλων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στα Φεστιβάλ Ναυπλίου, Λευκάδος, Ηρακλείου, Σπάρτης κ.α. 

Έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία. Συνεργάζεται με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Φεστιβάλ Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Διεθνές Kαλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum, την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, το Κέντρο Μουσικού Θεάτρου Βόλου, το Εθνικό Θέατρο, την Όπερα Δωματίου Αθηνών. 

Στον τομέα της συνοδείας τραγουδιού έχει πλούσια πείρα. Έχει εργασθεί, μεταξύ άλλων, στις τάξεις μονωδίας των Μίσα Ικέουτσι-Κοντογεωργίου, Γιώργου Ζερβάνου, Μαρίνας Κρίλοβιτς, Μάτας Κατσούλη, Σόνιας Θεοδωρίδου, στα σεμινάρια Bach του Helmut Rieling (Μέγαρον Μουσικής Αθηνών), ως επίσημος συνοδός στον διαγωνισμό «Μαρία Κάλλας» του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου «ATHENAEUM», ως μουσικός εκγυμναστής σε παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Όπερας Θεσσαλονίκης, του Μουσικού Θεάτρου Βόλου και της Όπερας Δωματίου Αθηνών, ως μέλος της ορχήστρας σε πολλές παραγωγές Ελληνικής Οπερέτας της ΕΛΣ (Θέατρο Ακροπόλ).

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.



  



Οδός Εμπόρων