Vekrakos
Spartorama | Ν. Κρητικός: «37ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2019: Καλή επιτυχία Ειρήνη, Γιάννη, Πάνο, Κώστα, Τάσο, Παναγιώτη, Νίκο, Παναγιώτη, Γιάννη»

Ν. Κρητικός: «37ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2019: Καλή επιτυχία Ειρήνη, Γιάννη, Πάνο, Κώστα, Τάσο, Παναγιώτη, Νίκο, Παναγιώτη, Γιάννη»

Spartorama 26/09/2019 Εκτύπωση Αθλητισμός Λακωνία Σπάρταθλον
Ν. Κρητικός: «37ο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2019: Καλή επιτυχία Ειρήνη, Γιάννη,  Πάνο, Κώστα, Τάσο, Παναγιώτη, Νίκο, Παναγιώτη, Γιάννη»
«Είμαι κοντά σας, συμμετέχω νοερά και ενισχύω και εγώ την προσπάθειά ως παλιός αθλητής!»
Οδός Εμπόρων

Ένας αγώνας όπου όλοι είναι νικητές

Απόσταση Αθήνα – Σπάρτη ίσον 1.140 στάδια κατά την αρχαιότητα, δηλαδή 245,3 χλμ.

Η απόλυτη δοκιμασία της ανθρώπινης αντοχής και του ψυχικού σθένους στο αποκορύφωμά τους!

Το Σπάρταθλον… 2019 είναι γεγονός,  ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που συγκεντρώνει τα φώτα της παγκόσμιας αθλητικής κοινότητας.

Οι 400 δρομείς προερχόμενοι από 50 χώρες από όλα τα σημεία του πλανήτη, θα διαδώσουν το μήνυμα του «ευ αγωνίζεσθε» μέσω της ιστορικής αυτής διοργάνωσης.

Ο αγώνας όπως είναι γνωστό διεξάγεται επάνω στα βήματα του Αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη.

Ο αγώνας σκληρός απαιτητικός με πολλές δυσκολίες πολλές φορές ανυπέρβλητες. 

Όλες αυτές όμως οι ανυπέρβλητες δυσκολίες της διαδρομής είναι που διεγείρουν την φαντασία πλήθους  δρομέων υπεραποστάσεων από όλο τον κόσμο, αναδεικνύοντας το Σπάρταθλον ως το κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χρονιάς.

Ένα θερμό χειροκρότημα από τους θεατές στην Σπάρτη, ένα στεφάνι ελιάς και λίγο νερό από τον ποταμό Ευρώτα, είναι η ανταμοιβή για όσους φτάσουν μπροστά στο άγαλμα του Λεωνίδα, όπως τιμούνταν άλλωστε οι Ολυμπιονίκες τα αρχαία χρόνια. Ένας αγώνας όπου όλοι είναι νικητές.

Το ενδιαφέρον των αθλητών αυξάνεται διαρκώς, Στο φετινό 37ο Σπάρταθλο συμμετέχουν 400 αθλητές. Ανάμεσα στους 400 αθλητές που θα συμμετάσχουν  συγκαταλέγονται και 60 Έλληνες δρομείς και μεταξύ αυτών και εννέα Λάκωνες, οι οποίοι, θα προσπαθήσουν να κυνηγήσουν ένα νέο Ρεκόρ στην κάλυψη της απόστασης, ή έναν  Άθλο, όπως αξίζει να χαρακτηριστεί.

Φτάνοντας λοιπόν, στην έναρξη του 37ου Σπαρτάθλου  ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός  θαυμάζοντας την προσπάθειά τους και το σθένος τους αναφέρει:

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές και τις αθλήτριες από ολόκληρο τον κόσμο που  θα συμμετάσχουν στο φετινό Σπάρταθλο. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στους αθλητές της Λακωνίας για τη συμμετοχή τους. Εμείς οι Λάκωνες θα παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερη χαρά αλλά και αγωνία την προσπάθειά τους. Τους εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και να τους διαβεβαιώνω ότι είναι για όλους μας το ζωντανό παράδειγμα των ανεξάντλητων δυνατοτήτων της ανθρώπινης θέλησης, της ικανότητας του ανθρώπου να υπερβαίνει τα όρια που συχνά πιστεύουμε ότι μας δεσμεύουν και μας κρατούν χαμηλά. Πρόκειται για άξιους  απόγονους του Λεωνίδα και των αρχαίων Σπαρτιατών.

Το αγώνισμα του Σπάρταθλου είναι ένας άθλος με την πλήρη σημασία της λέξης. Η συμμετοχή σ’ αυτό – και, πόσο μάλλον, ο τερματισμός και η διάκριση – είναι ένα κατόρθωμα!!

Ένα κατόρθωμα που γεμίζει υπερηφάνεια όχι μόνο αυτόν ή αυτήν που το επιτυγχάνει, αλλά και όλους εμάς που θα έχουμε  την ευκαιρία να το ζήσουμε  από κοντά.

Με αυτές τις σκέψεις, και αφού βεβαίως συγχαρώ και όλους όσους εργάστηκαν για την επιτυχή διοργάνωση του φετινού Σπαρτάθλου, εύχομαι υγεία στους αθλητές και τις αθλήτριες,

Είμαι κοντά σας, συμμετέχω νοερά και ενισχύω και εγώ την προσπάθειά ως παλιός αθλητής!

Όλοι οι Λάκωνες και οι Λάκαινες είμαστε δίπλα σας.

Καλή δύναμη στην προσπάθειά σας καλή επιτυχία στον αγώνα σας.

Θα σας περιμένουμε στο άγαλμα του Λεωνίδα για μια θριαμβευτική υποδοχή όπως σας αξίζει».


Οδός Εμπόρων