Vekrakos
Spartorama | Δήμος Ευρώτα: «Δωρεάν σχολικά είδη, επιδόματα γάμου και νέων γεννήσεων», μια πρόταση του Ηλία Παναγιωτακάκου

Δήμος Ευρώτα: «Δωρεάν σχολικά είδη, επιδόματα γάμου και νέων γεννήσεων», μια πρόταση του Ηλία Παναγιωτακάκου

Ηλίας Παναγιωτακάκος 27/09/2019 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία
Δήμος Ευρώτα: «Δωρεάν σχολικά είδη, επιδόματα γάμου και νέων γεννήσεων», μια πρόταση του Ηλία Παναγιωτακάκου
Το κόστος δεν υπερβαίνει τα 25.000 ευρώ (δηλαδή μια ή δύο συναυλίες λιγότερο από τις αποκαλούμενες φίρμες)
Οδός Εμπόρων

Η κρίση έπληξε πολυεπίπεδα το εισόδημα της Ελληνικής οικογένειας.Επί πλέον στον Δήμο Ευρώτα από το 2015 μέχρι σήμερα τα ακραία καιρικά φαινόμενα λειτουργούν σωρευτικά με τεράστιες τις αρνητικές επιπτώσεις. Ας ελπίσουμε ότι τα καιρικά φαινόμενα θα είναι ελεγχόμενα την επόμενη περίοδο ώστε σε μικρή χρονική περίοδο να αποκατασταθεί η ισορροπία στην περιοχή. 

Παρά την πρόταση μου που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το δημοτικό συμβούλιο ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ακόμα και σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί χωρίς να είναι γνωστό ποιος "μπλοκάρει" την απόφαση, αλλά και την αντιπολίτευση να κωφεύει(!).

Ενόψει του προϋπολογισμού του 2020 επανέρχομαι στο θέμα που έχω θέσει στο δημόσιο διάλογο και προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις για την στήριξη της οικογένειας  των δημοτών μας και είναι εφαρμόσιμη και οικονομικά μετρήσιμη.

Στα όσα υποστηρίζω μια σειρά δήμων το υλοποιούν από την από την φετινή χρονιά. 

Έτσι για τον προϋπολογισμό του Δήμου Ευρώτα προτείνω να ενταχθούν: 

  • Δωρεάν παροχή σχολικών ειδών μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου.   
  • Παροχή σε νέα ζευγάρια είτε μέσω δημοτικής δωροεπιταγής, είτε μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου δωρεάς ΛΕΥΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ύψους 300 - 400 ευρώ. 
  • Παροχή για κάθε νεογέννητο δημοτικής δωροεπιταγής ή μέσω κοινωνικού παντοπωλείου δωρεάν βρεφικών ειδών ύψους 300 - 400 ευρώ.
  • Δωρεάν παροχή βρεφικών τροφών έως ηλικίας τουλάχιστον 300 ευρώ κατ΄ έτος.

Υ.Γ. Στις  παροχές ισχύουν τα εισοδηματικά κριτήρια. Πιστεύω ότι οι προτάσεις αυτές είναι βιώσιμες, κατοχυρώνουν το Δήμο ως θεσμό κοινωνικής αλληλεγγύης και δεν υπερβαίνουν τα 25.000 ευρώ (δηλαδή μια ή δύο συναυλίες λιγότερο από τις αποκαλούμενες φίρμες). Δεν αξίζει άραγε  αυτή η συμπαράσταση  του δήμου στην ευπαθή ποικιλοτρόπως Ελληνική  οικογένεια.

Ηλίας Παναγιωτακάκος, από ανάρτηση στα ΜΚΔ


Οδός Εμπόρων