Vekrakos
Spartorama | «Σπάρταθλον 2019»: Άλλοι σχεδιάζουν, άλλοι εκτελούν

«Σπάρταθλον 2019»: Άλλοι σχεδιάζουν, άλλοι εκτελούν - video

Spartorama 28/09/2019 Εκτύπωση Αθλητισμός Δημοτικά Σπάρταθλον
«Σπάρταθλον 2019»: Άλλοι σχεδιάζουν, άλλοι εκτελούν
Δημιουργήθηκαν προβληματισμοί, για το ποιος φέρει την ευθύνη για την οργάνωση του φετινού αγώνα
Οδός Εμπόρων

Το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου 2019, λίγες ώρες πριν την εκκίνηση του αγώνα, έδωσαν Συνέντευξη Τύπου για το «37ο Σπάρταθλον 2019», στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης, Ηλίας Αναστασάκος και η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Σπάρτης, Ελένη Δαράκη. Από την προηγούμενη Διοίκηση του Αθλητικού Οργανισμού παρίστατο ο κ. Μιχάλης Καλομοίρης. Τη συνέντευξη συντόνισε ο Χρήστος Μακρής. 

Φτωχό αποδεικνύεται το φετινό Σπάρταθλον, χωρίς παράλληλες εκδηλώσεις όπως γινόταν στο παρελθόν.

Φέτος, θα υπάρξει φυσικά η τελετή βράβευσης των αθλητών στην κεντρική πλατεία με παρουσιάστρια την κα Λίλα Κουντουριώτη η οποία και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Ionian Channel. Θα ακολουθήσει συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου με τραγούδια ερμηνευμένα από τις κυρίες Χριστιάνα Γαλιάτσου και Χριστίνα Λάμπρου.

Αυτά όσον αφορά το πολιτιστικό κομμάτι. Όπως δήλωσε η κα Δαράκη «Οι αποφάσεις ήταν δικές μας, αλλά δεν ήταν και δικές μας». Ο λόγος, ήταν ο περιορισμένος χρόνος τον οποίον είχαν στη διάθεσή τους από την στιγμή που ανέλαβαν το τιμόνι του Νομικού Προσώπου και ήταν συνειδητή επιλογή τους να μην κάνουν «...κάτι βιαστικό που ενδεχομένως να μην ήταν επιτυχημένο... Θα περιμένουμε το επόμενο Σπάρταθλον για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ό,τι θα σκεφτούμε».

Από την πλευρά του και ο κ. Αναστασάκος δήλωσε ότι υλοποιούν τον σχεδιασμό της προηγούμενης διοίκησης, επειδή δεν είχαν τον χρόνο να ενημερωθούν και να πράξουν. Τα σχέδιά του για του χρόνου είναι να αναλάβει την διοργάνωση αποκλειστικά και μόνον ο Αθλητικός Οργανισμός και θα επιδιώξει αύξηση του προϋπολογιαμού, ειδικά στον τομέα της Διαφήμισης. 

Γενικά από αυτή τη συνέντευξη δημιουργήθηκαν προβληματισμοί, για το ποιος φέρει την ευθύνη για την οργάνωση του φετινού αγώνα. Από ότι φαίνεται ο σχεδιασμός έγινε αποκλειστικά από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ενώ η τωρινή απλώς εκτελεί και αφήνει τα πράγματα να ρέουν ως οφείλουν. « ...την ευθύνη δεν μπορούσαν να αναλάβουν ούτε οι μεν ούτε οι δε...», δήλωσε η κα Δαράκη. 

Είθισται να δίνεται κάποια περίοδος χάριτος στις νέες διοικήσεις όταν αναλαμβάνουν τα ηνία, ειδικά όταν είναι άπειρες. Πότε λήγει αυτή η περίοδος είναι θέμα υποκειμενικό. Δεδομένου των εξαγγελιών του νυν Δημάρχου ότι «σε έξη μήνες θα έχουμε δρομολογήσει τα πάντα», ελπίζω η περίοδος χάριτος να μην ξεπεράσει τους έξη μήνες!   

Από το παρακάτω video, μπορείτε να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.


Οδός Εμπόρων