Vekrakos
Spartorama | Στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο, αναμένεται η απάντηση στην ερώτηση του Π. Πριστούρη για το «Μεταναστευτικό»

Στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο, αναμένεται η απάντηση στην ερώτηση του Π. Πριστούρη για το «Μεταναστευτικό» - video

Spartorama 06/10/2019 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Προσφυγικό
Στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο, αναμένεται η απάντηση στην ερώτηση του Π. Πριστούρη για το «Μεταναστευτικό»
Ο Δήμος Σπάρτης οφείλει να πάρει θέση
Οδός Εμπόρων

Σχετικά με το μεγάλο πρόβλημα της φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων ο Περιφερειάρχης Λακωνίας κ. Παναγιώτης Νίκας, δήλωσε πρόσφατα: 

«Είναι απολύτως αναγκαίο να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση την στρατηγική της. Από την πλευρά τους, οι περιφερειάρχες πρέπει να συνεννοηθούν με τους δημάρχους, οι οποίοι επιβάλλεται να έχουν τον πρώτο λόγο, για την εγκατάσταση ή μη στην περιοχή τους μεταναστών -κι αυτό γιατί οι τοπικές κοινωνίες είναι αυτές που υφίστανται τα μεγάλα βάρη (βλέπε και άρθρο εδώ). 

Εξάλλου το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, στις 26/9/2019, εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο αποδέχεται το ψήφισμα του Δήμου Κορινθίων με το οποίο αντιτίθενται στην εγκατάσταση μεταναστών σε στρατόπεδο στην περιοχή (βλέπε και άρθρο εδώ). 

Κάθε τοπική κοινωνία οφείλει να πάρει θέση για το θέμα όπως έγινε και με τον Δήμο Σπάρτης τον Απρίλιο του 2015 (βλέπε και άρθρο εδώ). 

Όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο ο Δημοτικός Σύμβουλος της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτης Πριστούρης, έκανε επίσημη ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Σεπτεμβρίου 2019 σχετικά με το θέμα: 

«Είμαστε όλοι δέκτες πληροφοριών ότι θα δεχτεί η χώρα κάποιον αριθμό από μετανάστες. Αν έχετε κάτι υπόψη σας και αν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για να μην βρεθούμε απροετοίμαστοι.» 

Αναμένουμε την απάντηση της Δημοτικής Αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, 7 Οκτωβρίου 2019.


Οδός Εμπόρων