Vekrakos
Spartorama | Λαμπαδηπορεία και «Κάλαντα των Μνημονίων» από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας

Λαμπαδηπορεία και «Κάλαντα των Μνημονίων» από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας - video

Ν.Μ. 09/12/2016 Εκτύπωση Δημοτικά
Λαμπαδηπορεία και «Κάλαντα των Μνημονίων» από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας
Στα πλαίσια της 24ωρης Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου 2016
Οδός Εμπόρων

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους διαβάτες στους δρόμους της Σπάρτης, το απόγευμα της Πέμπτης, 8 Δεκεμβρίου 2016. 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας επέλεξε έναν πρωτότυπο τρόπο για να εκφράσει την διαμαρτυρία του και την αγανάκτησή του για όλα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας την τελευταία επταετία (και όχι μόνο στον εργασιακό τομέα). 

Αντί για τα παραδοσιακά πανό και τα αντικυβερνητικά συνθήματα, επιστρατεύτηκαν αυτοσχέδιες δάδες και Χριστουγεννιάτικα κάλαντα αλλά με στίχους αντι - μνημονιακούς! 

Με έντονη τη δόση του χιούμορ, αλλά και πειθαρχεία, η πορεία ξεκίνησε από τα γραφεία του ΕΚ διέσχισε τους δρόμους της Σπάρτης, πέρασε από την κεντρική πλατεία της πόλης μας και επέστρεψε συγκροτημένα στο σημείο εκκίνησης. Σε προκαθορισμένα σημεία σταματούσε και «έλεγε τα αντιμνημονιακά κάλαντα» -που είχε με μεθοδικότητα προετοιμάσει- στους περαστικούς. 

Οι συμπολίτες μας που βρέθηκαν στο μονοπάτι της λαμπαδηπορείας αλλά και αυτοί που βγήκαν στα γειτονικά μπαλκόνια, υποδέχτηκαν με ευχαρίστηση τον πρωτότυπο αυτό τρόπο διαμαρτυρίας, και πολλοί από αυτούς σταμάτησαν για να απαθανατίσουν με τα κινητά τους τα ομολογουμένως εύστροφης σύλληψης «κάλαντα». 

Γενικότερα η εικόνα του να πλησιάζουν από το βάθος συγκεντρωμένες αναμμένες δάδες υπό τον ήχο τραγουδιών με το επίκαιρο Χριστουγεννιάτικο μοτίβο, γέννησε χαμόγελα αποδοχής και αισιοδοξίας. 

Σίγουρα, κάτι παραπάνω έμεινε στο μυαλό και τη καρδιά των Σπαρτιατών από αυτήν την διαφορετική «24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία»!

Ν.Μ.

  

  

Το video είναι ερασιτεχνικό


Οδός Εμπόρων