Vekrakos
Spartorama | Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και το φετινό Spartan Race

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και το φετινό Spartan Race

Spartorama 04/11/2019 Εκτύπωση Αθλητισμός Δημοτικά
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και το φετινό Spartan Race
Το ραντεβού ανανεώνεται για το 2020
Οδός Εμπόρων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, το Spartan Race 2019,που φιλοξενήθηκε για τρίτη χρονιά στην πόλη της Σπάρτης.

Στο φετινό αγωνιστικό τριήμερο, από 1 έως και 3 Νοεμβρίου, που ήταν γεμάτο στιγμές δράσης και αδρεναλίνης, συμμετείχαν πάνω από 2.000 αθλητές από 68 χώρες. Το γεγονός της συμμετοχής αθλητών από τόσες πολλές διαφορετικές χώρες, κατατάσσει τον αγώνα ως τον πιο «διεθνή» από όλα τα Spartan Races που διεξάγονται στον κόσμο. Ευκαιρία συμμετοχής είχαν άτομα κάθε ηλικίας και διαφορετικής φυσικής κατάστασης, καθώς σκοπός της διοργάνωσης είναι να συγκινήσει και να ξεσηκώσει ακόμα και αυτούς που ελάχιστη σχέση έχουν με τον αθλητισμό.

Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωινό της Παρασκευής 1 Νοεμβρίου το «παρών» έδωσε ο ιδρυτής και διευθύνοντας σύμβουλος του Spartan, αλλά και μεγάλος λάτρης της πόλης της Σπάρτης, κ. Joe De Sena, ο οποίος αποκάλυψε τα σχέδια του για το μέλλον του Spartan Race: «Θα διευρύνουμε τους αγώνες προσθέτοντας κι άλλα αθλήματα, κυρίως αρχαιοελληνικά, όπως το παγκράτιο, ενώ πρωταρχικός μας στόχος είναι να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο τις συμμετοχές», δήλωσε χαρακτηριστικά. Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του Δήμου στη διοργάνωση και δήλωσε πως από την πλευρά του, ο Δήμος, θα βοηθήσει στο όραμα που έχει ο διοργανωτής, ώστε να συμπεριληφθούν οι αγώνες με εμπόδια στα Ολυμπιακά Αθλήματα.

 

Στο αγωνιστικό κομμάτι,  οι αγώνες ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 1/11, με τη διεξαγωγή του Spartan Kids Race στον οποίο έλαβε μέρος πληθώρα λιλιπούτιων αθλητών χωρισμένων σε ηλικιακές κατηγορίες. Η μέρα έκλεισε με την καθιερωμένη πλέον, Παρέλαση των Εθνών με αφετηρία την κεντρική πλατεία της Σπάρτης και κατάληξη στο Στάδιο της πόλης. Εκεί, σε κλίμα ενθουσιασμού, παρουσιάστηκαν τα μέλη και των 68 διεθνών αποστολών.

Η επόμενη μέρα ξεκίνησε με τα αγωνίσματα του Spartan Sprint (6,5 χλμ με 20 εμπόδια) και του Spartan Super (14,5 χλμ με 2+ εμπόδια). Διαδρομές εκτός και εντός πόλης, μικρής και μέτριας δυσκολίας, όπου συμμετείχε και τερμάτισε μεγάλος αριθμός αθλητών. Το ίδιο βράδυ σε εντυπωσιακή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης έγιναν οι απονομές στους νικητές των αντίστοιχων κατηγοριών.

Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν, όπως και πέρσι, με τον δυσκολότερο αγώνα, το Spartan Beast (27,4 χλμ με 40 εμπόδια) από τον οποίο αναδείχθηκε και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Spartan Trifecta World Championship 2019. Πρώτος στον αγώνα τερμάτισε ο Τσέχος Richard Hynek. Ακολούθησαν ο Sergey Perelygin από τη Ρωσία και ο Ισπανός Albert Soley που κατέκτησαν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα. Στην κατηγορία των γυναικών, πρώτη έκοψε την κορδέλα του τερματισμού η Αμερικανίδα Nicole Mericle  με δεύτερη την Eszter Hortobagyiova από τη Σλοβακία, ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε η Ρωσίδα Alisa Petrova.

Το Spartan Race 2019 ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής με μια φαντασμαγορική τελετή όπου πλήθος κόσμου επευφήμησε τους αθλητές. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη η οποία και έκανε την  απονομή των μεταλλίων στους Παγκόσμιους Πρωταθλητές.

   
 

Σχετικές Αναρτήσεις