Vekrakos
Spartorama | Λόγια Θέλοντος Νου: «Όταν θέλει ο λαός θέλει κι ο Θεός»

Λόγια Θέλοντος Νου: «Όταν θέλει ο λαός θέλει κι ο Θεός»

Λόγια Θέλοντος Νου 15/11/2019 Εκτύπωση Άρθρα Κοινωνία Προσφυγικό
Λόγια Θέλοντος Νου: «Όταν θέλει ο λαός θέλει κι ο Θεός»
«Ας μην αφήσουμε την πατρίδα να σβήσει και μαζί της να σβήσουμε κι εμείς»
Οδός Εμπόρων

Διανύουμε χρόνια μέσα στα οποία αφού επιτρέψαμε την ηθική μας πτώση, ακολούθησε η οικονομική κρίση. Αποτέλεσμα το ξεπούλημα της πατρίδας από την εκάστοτε πολιτική εξουσία. Επιτρέψαμε όσα δεν επιτρέπονται ούτε ως αστείο. Χάνουμε τον «πόλεμο» πριν αρχίσει γιατί επιτρέψαμε στους εχθρούς μας να αλωνίζουν μέσα στην πατρίδα μας αδιαφορώντας για τις ολέθριες συνέπειες της αδιαφορίας μας. 

Θα χάσουμε εν τέλει τα πάντα; 

Βαδίζουμε προς το ρέκβιεμ της ιστορικής μας πορείας ως κράτος κι ως έθνος;Θα καταφέρουν οι κάθε λογής εθνομηδενιστές ως νέοι εφιάλτες να σβήσουν απ’ τον παγκόσμιο χάρτη το αποτύπωμα του ελληνισμού; 

Αδέλφια Έλληνες, 

Η ιστορία μας είναι η αναπνοή μας. Τέτοια αναπνοή δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Οι δύο εθνικές μας εορτές είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΓΗΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ. 

Για να γίνουν πράξη όμως η απελευθέρωση της πατρίδας το 1821 και το έπος του 1940 οι πρόγονοι μας είχαν πίστη στο Θεό κι αγάπη στην πατρίδα. Περιφρόνησαν το θάνατο για να κερδίσουν τη ζωή. Μια ζωή βασισμένη στα ιδανικά τους κι όχι στο χρήμα, στην ευήμερη απόλαυση και στη λογική» ο θάνατος σου είναι η ζωή μου». 

Έχουμε τη δύναμη σήμερα να κάνουμε το ίδιο; 

Έχουν όλα χαθεί ή εμείς έχουμε παραδοθεί αμαχητί στη νέα τάξη πραγμάτων που επιθυμεί με κάθε τρόπο την εξόντωση μας; Θέλουμε μια βραχύβια επιβίωση βασισμένη στα λιγοστά ευρώ της Ευρώπης που μας θέλει δούλους της παγκόσμιας ελίτ ή ποθούμε να ζήσουμε βιωματικά μια ζωή κοντά στο Χριστό, πραγματικά ελεύθεροι και φωτοδότες ορθοδοξίας και πολιτισμού για ολόκληρη την οικουμένη; 

Εμείς ως ελεύθεροι άνθρωποι θα αποφασίσουμε πως θέλουμε να ζήσουμε. Αν πραγματικά θέλουμε να επαναληφθεί το ελληνικό θαύμα για τρίτη φορά από εμάς εξαρτάται. 

Ο Παντοδύναμος Θεός μας χαρίζει χρόνο μετανοίας. 

Ας μην τον αφήσουμε να πάει χαμένος. Έχουμε τεράστια ευθύνη απέναντι στους εαυτούς μας, στα παιδιά μας, απέναντι στην ανθρωπότητα για να της δείξουμε ξανά τον ψυχοσωτήριο δρόμο της ορθοδοξίας, αλλά είμαστε και υπόλογοι έναντι της βαριάς ιστορικής κληρονομιάς που μας άφησαν πρόγονοι ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ. 

Ο Θεός περιμένει τη δική μας σωστή απόφαση για να μας στείλει το νέο Κολοκοτρώνη, το Μεγαλέξαντρο της εποχής μας, τον Λεωνίδα που θα μας εμπνεύσει να φυλάξουμε τις Θερμοπύλες των ψυχών και της πατρίδας. 

Η ιστορία μας έχει διδάξει πως όταν ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΙ Ο ΘΕΟΣ. 

Ας μην αφήσουμε την πατρίδα να σβήσει και μαζί της να σβήσουμε κι εμείς. 

Η ελπίδα δεν πεθαίνει τελευταία, γιατί δεν πεθαίνει ΠΟΤΕ. Γιατί η ελπίδα μας κι η σωτηρία μας είναι ο ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ. Από μας εξαρτώνται τα πάντα. Η απόφαση είναι δική μας… 


ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ
ΛΟΓΙΑ ΘΕΛΟΝΤΟΣ ΝΟΥ


Οδός Εμπόρων