Vekrakos
Spartorama | Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας: «Ώρα ευθύνης πολιτών»

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας: «Ώρα ευθύνης πολιτών»

Spartorama 16/03/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Λακωνία Υγεία
Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λακωνίας: «Ώρα ευθύνης πολιτών»
«Καλούμε τους πάσης φύσεως εργοδότες να μην προβούν σε καμία αλλαγή εργασιακών σχέσεων, να μην ξεχνούν ότι οι εργαζόμενοι είναι ανθρώπινες ψυχές που εργάζονται με σκοπό την επιβίωσή τους...»
Οδός Εμπόρων

Η υπευθυνότητα  και η αίσθηση καθήκοντος απέναντι στους εαυτούς μας, τους συμπολίτες μας και τη χώρα, μπορούν να αποτελέσουν την ισχυρότερη άμυνα απέναντι στη σύγχρονη πανδημία. 

Πρωτίστως όμως πρέπει πρώτα εμείς να έχουμε την ατομική ευθύνη. 

Τα μέτρα δεν θα δουλέψουν, εάν όλες οι βασικές συμβουλές των ειδικών για  θέματα υγιεινής και συναναστροφών δεν  αντιμετωπιστούν ως «εντολές». 

Θα πρέπει να συμμορφωθούμε στις υποδείξεις των επιστημόνων και στις αποφάσεις της Πολιτείας προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού.

 

Ώρα  Κοινωνικής συνοχής  και Ανθρώπινης αντιμετώπισης 

Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει μια σειρά επιχειρήσεων για να περιορισθούν οι συνέπειες από την πανδημία του κορωνοϊού  αν και επιβεβλημένη, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα επιβίωσης σε χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζομένους.

Καλούμε τους πάσης φύσεως εργοδότες (με ανοικτές η κλειστές επιχειρήσεις) να μην προβούν σε καμία αλλαγή εργασιακών σχέσεων, να μην ξεχνούν ότι οι εργαζόμενοι είναι ανθρώπινες ψυχές που εργάζονται με σκοπό την επιβίωσή τους και παράλληλα, είναι διαφημιστές και καταναλωτές.

Στους δε εργαζόμενους να μην δεχθούν καμία αλλαγή (οποιαδήποτε αλλαγή δεν γίνεται μονομερώς, χρειάζεται συναίνεση ) στις εργασιακές τους σχέσεις.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση να το καταγγείλουν στα αρμόδια όργανα (ΣΕΠΕ) καθώς και στο Εργατικό  κέντρο.

Σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις που ζούμε, κράτος, τράπεζες, δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, θα πρέπει και οφείλουν να δείξουν υπεύθυνο κοινωνικό πρόσωπο σε όλη την κοινωνία, εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους.

 

Μην ξεχνάμε ότι ο αγώνας είναι κοινός.

Η ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ...!!!

Όλοι μαζί πρέπει και μπορούμε θα σωθούμε!!!!!! 

 

Προσαρμογή Λειτουργίας Ε.Κ. Λακωνίας

Το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας  προσαρμόζει τη λειτουργία του με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων στον τομέα αυτό.

Στο πλαίσιο αυτό,  ενημερώνει το κοινό ότι λόγω της ανάγκης περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, ορίζει ότι για την περίοδο από την Δευτέρα, 16/03/2020 έως και την  Πέμπτη, 30/04/2020, η εξυπηρέτηση θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά.

Για την περίοδο αυτή και μέχρι την έκδοση νεότερης ανακοίνωσης, οι ενδιαφερόμενοι δύνανται να χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική διεύθυνση αλληλογραφίας eklakonias@hotmail.gr και το τηλέφωνο 27310 28539 για ενημερώσεις, καταγγελίες, πληροφορίες (09:00 με 14:00 και 18.00 με 21.00).


Ε.Κ. ΛΑΚΩΝΙΑΣ


Οδός Εμπόρων