Vekrakos
Spartorama | Λόγια Θέλοντας Νου: Απορίες και μηνύματα σχετικά με τον κορωνοϊό

Λόγια Θέλοντας Νου: Απορίες και μηνύματα σχετικά με τον κορωνοϊό

Λόγια Θέλοντος Νου 28/03/2020 Εκτύπωση Άρθρα Κοινωνία Υγεία
Λόγια Θέλοντας Νου: Απορίες και μηνύματα σχετικά με τον κορωνοϊό
«...όχι μόνο έκλεισαν τους ναούς (αυτό ας το δεχτούμε για αποφυγή συνάθροισης) αλλά ουσιαστικά έχουν αφαιρέσει το δικαίωμα της Θείας Κοινωνίας από όλους εμάς»
Οδός Εμπόρων

1. Γιατί κανένας πολιτικός δεν προτρέπει σε προσευχή τους πιστούς χριστιανούς; Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι αυτό είναι δουλειά των ρασοφόρων. Ε λοιπόν όχι. είναι και των πολιτικών. Αν πιστεύουν στο θεό επί της ουσίας κι όχι στα λόγια (πλην άθεων πολιτικών γιατί ο πολιτικός μπαξές έχει κι από αυτούς). 

Έχουμε ανεξιθρησκία αλλά είναι γνωστό σε όλους ότι η πλειοψηφία των κάτοικων της χώρα είναι χριστιανοί ορθόδοξοι (προσπαθούν βέβαια με τους λάθρο να αλλάξουν την ανθρωπογεωγραφία της πατρίδας). 

Από την άλλη πλευρά την ψήφο όλων ημών των χριστιανών την θέλουν κάθε φορά που έχουμε εκλογές). Πως όμως οι πολίτικοι να μιλήσουν για προσευχή όταν όχι μόνο έκλεισαν τους ναούς (αυτό ας το δεχτούμε για αποφυγή συνάθροισης) αλλά ουσιαστικά έχουν αφαιρέσει το δικαίωμα της Θείας Κοινωνίας από όλους εμάς. 

Ακόμα κι αν τηρούμε τις αποστάσεις, ακόμα κι αν μπούμε στους ναούς στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ένας - ένας με προσοχή για να κοινωνήσουμε ακόμη κι αυτό απαγορεύεται. 

Κατά τα αλλά ψάχνουμε το φάρμακο και το εμβόλιο που θα μας σώσει… αρνούμαστε όμως αυτό που είχαμε αρνηθεί έως τώρα με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτά τα χιλιαστή βοήθεια του θεού. 

Φτάσαμε στο σημείο να βλέπουμε στην τηλεόραση περισπούδαστες αναλύσεις για το εάν μεταδίδεται ο ιός με τη θεια κοινωνία όταν ξέρουμε ότι οι ιερείς καταλύουν τη Θεία Κοινωνία στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, άρα θα έπρεπε να ήταν οι πρώτοι που θα νοσούσαν. 

Αυτά όμως όλοι αυτοί που μιλάνε στην τηλεόραση δεν τα λένε. Πως να τα πουν όμως όταν δεν γνωρίζουν τι συντελείται κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας; Θέλουν όμως να έχουν γνώμη. Ήμαρτον!

 

2. Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωραία «ένωση». Ωραία «αλληλεγγύη». Οι βόρειες χώρες με πρώτη τη Γερμανία δείχνουν για άλλη μια φορά το σκληρό τους πρόσωπο. Μετά τον πόλεμο των μνημονίων ήρθε και η «αλληλεγγύη» στο πρόβλημα του κορωνοϊού. 

Ίσως να ζούμε το ρέκβιεμ μιας ένωσης που όπως αποδεικνύεται έγινε όργανο των ισχυρών έναντι των αδυνατων. Για άλλη μια φορά δικαιώνονται οι πατέρες του Αγίου Όρους…

 

3. Ενώ μας έχουν κλείσει στα σπίτια μας την ίδια στιγμή προωθείται η μετεγκατάσταση των λάθρο στην ενδοχώρα σε 28 δομές προσωρινής κράτησης. Βέβαια όπως μας είπε η κυβέρνηση αυτοί είναι καινούργιοι από νέες ροές που δεν ανακατεύθηκαν με τους παλιούς. Όλο μας το πρόβλημα αυτό ήταν. Να μην ανακατευθούν με τους παλιούς. Την ίδια ώρα που δικαίως χαιρόμαστε για τα παλληκάρια μας στον Έβρο που κράτησαν απαραβίαστα τα σύνορα μας, βάζουμε νέους λάθρο στην πατρίδα μας με γεωγραφική διασπορά (για την «δίκαιη» μοιρασιά του προβλήματος). Το αν έχουν όλοι αυτοί (νεότεροι και παλαιότεροι λάθρο) μολυσματικές ασθένειες ποιος το ξέρει; Τωρινά δημοσιεύματα λένε πως η κυβέρνηση συμφώνησε να δεχτούμε λάθρο στην Κρήτη κι από τη Λιβύη (αδιευκρίνιστης προέλευσης με ότι αυτό συνεπάγεται…). 

Κανένας άλλος ξέμπαρκος λάθρο που να θέλει να έλθει στην Ελλάδα; Κατά τα άλλα όλοι εμείς μέσα γιατί μόνο ο κορωνοϊός είναι το πρόβλημα. Κι αν κάποια στιγμή (που δεν το εύχομαι βέβαια) γίνει μια εξέγερση από μια δομή φιλοξενίας και έλθουν όλοι αυτοί στην πιο κοντινή πόλη τι θα μας πει η κυβέρνηση; Μείνετε φοβισμένοι στα σπίτια σας μην κολλήσετε κορωνοϊό κι αφήστε τους να κάνουν πλιάτσικο; 

Και κάτι ακόμα. Μας είπαν ότι μειώθηκαν οι ροές από τα θαλάσσια σύνορα μας. Για να τελειώνουμε με αυτή τη φαρσοκωμωδία. Δεν μας αρκεί η μείωση των ροών από τη θάλασσα. Απαιτούμε μηδενικές ροές. Αυτό σημαίνει φύλαξη των συνόρων με πλήρη επιτυχία. Όπως έγινε στον Έβρο. Σε διαφορετική περίπτωση σε λίγο καιρό θα χρειαστούν κι άλλες δομές προσωρινής φιλοξενίας. Εμείς όμως μέσα στα σπίτια. Έχουμε «μόνο έναν» κίνδυνο. Τον κορωνοϊό.

 

4. Πολλά ακούγονται σε σχέση με την δημιουργία και την εν γένει προέλευση του κορωνοϊού. Δεν θα μπω στη λογική να ψάξω να βρω τι ισχύει γιατί πολύ απλά δεν μπορώ. Μεγάλες οι δυνάμεις που αλληλοκατηγορούνται και μεγάλα τα συμφέροντα τους κι εμείς οι απλοί άνθρωποι πολύ μικροί. Όσο μικροί κι αν είμαστε όμως μπορούμε να κάνουμε και μέσα απ’ τα σπίτια μας αυτό που η πίστη των ορθόδοξων χριστιανών και η δύναμη του θεού μας δίνει. Να προσευχόμαστε, να θυμιάζουμε τα σπίτια μας, να πίνουμε τον αγιασμό μας προκειμένου να οχυρωθούμε πνευματικά και σωματικά όπως μας συμβουλεύουν άλλωστε και οι ιερείς.

 

5. Μην λησμονούμε ποτέ, πόσο μάλλον τώρα, ότι πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια μας για αυτογνωσία κι αυτοβελτίωση μέσα από τη μετάνοια. Ο Θεός δεν μας εγκαταλείπει ποτέ. Ο Θεός δεν είναι τιμωρός. Είναι πηγή ζωής αιωνίου Ας έλθουμε πιο κοντά Του τώρα. Κάθε μέρα που περνάει είναι μια ακόμη ευκαιρία που μας δίνει για τη σωτηρία μας. Ας μην την αφήσουμε να πάει χαμένη. Ας κάνουμε τη δύσκολη αυτή περίσταση ευκαιρία για την ημών σωτηρία. 

Να θυμόμαστε πάντα ότι: Πιστεύουμε στον Δημιουργό του Σύμπαντος Κόσμου, στην αλήθεια της επίγειας αλλά και της αιώνιου ζωής. Κάθε δοκιμασία σμιλεύει το χαρακτήρα. Ας βιώσουμε την έννοια της λέξης Άνθρωπος που όλοι φέρουμε στην πράξη κι όχι στα λόγια. Η Ελλάδα πέρασε πολλές δύσκολες περιστάσεις κι όμως επιβίωσε. Θα επιβιώσει και τώρα.

 

Ας καταθέσουμε την αγάπη και το σεβασμό μας και μέσα από την προσευχή σε όλους όσους νοσούν, στο νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και στο στρατό μας, στα σώματα ασφάλειας, στην εθνοφυλακή και σε κάθε άνθρωπο που με την οποιαδήποτε προσφορά του βοηθάει την Ελλάδα μας τις δύσκολες αυτές ήμερες.

 

Για την υπογραφή
Λόγια Θέλοντας Νου


Οδός Εμπόρων