Vekrakos
Spartorama | Απόλλων Σμύρνης - ΑΕ Σπάρτη, 1 - 0 με γκόλ στο 94΄

Απόλλων Σμύρνης - ΑΕ Σπάρτη, 1 - 0 με γκόλ στο 94΄

Πηγή 04/03/2017 Εκτύπωση ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ Αθλητισμός
Απόλλων Σμύρνης - ΑΕ Σπάρτη, 1 - 0 με γκόλ στο 94΄
Για την 19η αγωνιστική της Stoiximan.gr Football League
Οδός Εμπόρων

Το καλύτερο το φύλαγε για το τέλος ο Απόλλων Σμύρνης στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Σπάρτη, το απόγευμα του Σαββάτου (4/3), στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 19ης αγωνιστικής της Stoiximan.gr Football League. Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη σκληροτράχηλη ομάδα της Λακωνίας, η οποία κρατούσε το μηδέν. 

Δύο λεπτά όμως πριν από τη λήξη του παιχνιδιού, ο Σάββας Σιατραβάνης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ, έπειτα από αδύναμο σουτ του Πετρόπουλου, στο 90΄+4΄. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ακόμα και στο κακό της ματς κατάφερε να κατακτήσει τρίποντο. Αυτή ήταν η 15η εφετινή νίκη σε 19 παιχνίδια, ενώ έως και σήμερα είναι η μοναδική ομάδα στην κατηγορία που δεν έχει γνωρίσει ήττα. 

Η Σπάρτη απέδειξε σε ένα ακόμα παιχνίδι ότι δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Την... πάτησε όμως στο φινάλε, σε μια στιγμή αδράνειας. Στο παιχνίδι της Ριζούπολης, κορυφαίος του αγώνα είναι αναμφίβολα ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Νίκος Μελίσσας, ο οποίος με τις αποκρούσεις του κράτησε την εστία του απαραβίαστη. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα Σμύρνης να έχει 20 τελικές, ενώ η Σπάρτη μόλις πέντε. Οι Λάκωνες είχαν μία σπουδαία ευκαιρία, αυτή του 77΄ με τον Μουζακίτη. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο, αλλά στο τέλος δεν άντεξαν και έφυγαν ηττημένοι από την Αθήνα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜYΡΝΗΣ (Άκης Μάντζιος): Χιώτης, Πάνος, Βαλεριάνος, Κύργιας, Δεληζήσης, Ντάσιος, Αλμπάνης, Κονέ, Πετρόπουλος, Ρομάνο (59΄ Διαμαντόπουλος), Σιατραβάνης 

ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Μελίσσας, Γιαννίτσης, Μπανούσης, Καρτσαμπάς (57΄ Αναστασόπουλος), Οικονομόπουλος, Γκαλίτσιος, Σιώπης, Μπουντόπουλος (46΄ Φράγκος), Ηλιόπουλος, Αναστασάκος, Ροβίθης. 

Διαιτητής: Γιαννουλάκης (Χανίων) 

Βοηθοί: Σεφέρης (Κορινθίας), Μαρνέζος (Χανίων)


Οδός Εμπόρων