Vekrakos
Spartorama | Αιγινιακός - ΑΕ Σπάρτη, 1 - 0

Αιγινιακός - ΑΕ Σπάρτη, 1 - 0

Πηγή 19/03/2017 Εκτύπωση ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ Αθλητισμός
Αιγινιακός - ΑΕ Σπάρτη, 1 - 0
Στο 83΄ οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα, κόντρα στη ροή του αγώνα με αυτογκόλ του Γιαννίτση
Οδός Εμπόρων

Η ΑΕ Σπάρτη ήταν καλύτερη από τον Αιγινιακό στην έδρα των Κατερινιωτών αλλά οι γηπεδούχοι πήραν τελικά τη νίκη με 1-0 και παράλληλα βαθιά βαθμολογική ανάσα. 

Αν υπήρχε μια ομάδα που «καίγονταν» για βαθμούς αυτή ήταν σίγουρα ο Αιγινιακός, που παλεύει να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Βρήκε όμως μπροστά της μια ΑΕ Σπάρτη που διανύει εξαιρετική φόρμα και δύσκολα «λυγίζει». Μια άτυχη στιγμή όμως στο 83΄ έφερε το αυτογκόλ του Γιαννίτση που χάρισε τελικά και τη νίκη στους Κατερινιώτες. 

Από το πρώτο ημίχρονο απουσίαζε η μεγάλη φάση, με τον Αιγινιακό να προσπαθεί κυρίως με αντεπιθέσεις να κάνει τη ζημιά και την ΑΕ Σπάρτη να απειλεί με οργανωμένες επιθέσεις, αλλά υστερούσε στην τελική προσπάθεια. 

Στο δεύτερος μέρος η «Βασίλισσα» μπήκε πιο δυνατά και έδειξε να μην συμβιβάζεται με τον βαθμό της ισοπαλίας αλλά ο Αιγινιακός έκανε την πρώτη καλή φάση. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Λιόλιος έκανε το σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά ο Μελίσσας απέκρουσε τη μπάλα χωρίς δυσκολία. Στο 83΄ οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα, κόντρα στη ροή του αγώνα με αυτογκόλ του Γιαννίτση. Μετά από σέντρα του Ζούρκου ο Μήλιος προσπάθησε να πάρει τη μπάλα από τον αμυντικό των Λακώνων αλλά ο τελευταίος έστειλε τη μπάλα άθελα του στην εστία του Μελίσσα. 

Το προβάδισμα του Αιγινιακού αποσυντόνισε τους παίκτες του Σωτήρη Αντωνίου οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι με αποτέλεσμα να φύγουν με άδεια χέρια από το Αιγίνιο. 

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: Τόλιος, Τσολακίδης, Γιαζιτζόγλου, Πασαλίδης, Λιόλιος, Πατράλης, Ζούρκος, Γκατσολάρι (60΄ Γιοσανγκίμ), Φασίδης (66΄ Σκραπάρας), Ζγκούρη, Μπουρντουζάν (76΄ Μήλιος).

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ: Μελίσσας, Κοτσαρίδης (72΄ Παπαχρήστος), Γκαλίτσιος, Γιαννίτσης, Καρτσαμπάς, Σιώπης, Οικονομόπουλος, Λώττας (60΄ Ηλιόπουλος), Αναστασάκος, Ροβίθης, Κατσίκης (75΄ Αναστασόπουλος).


Οδός Εμπόρων