Vekrakos
Spartorama | Λόγια Θέλοντος Νου: «Η Σταύρωση του Χριστού στην Ελλάδα Σήμερα»

Λόγια Θέλοντος Νου: «Η Σταύρωση του Χριστού στην Ελλάδα Σήμερα» - video

Λόγια Θέλοντος Νου 14/04/2020 Εκτύπωση Άρθρα Εκκλησία Κοινωνία
Λόγια Θέλοντος Νου: «Η Σταύρωση του Χριστού στην Ελλάδα Σήμερα»
«Τελικά στην Ελλάδα σήμερα ο Χριστός δεν θα σταυρωθεί μόνο τη Μεγάλη Παρασκευή! Ο Χριστός ξανασταυρώνεται από κλήρο και λαό κάθε μέρα!»
Οδός Εμπόρων

Φέτος βιώνουμε την Μεγάλη Εβδομάδα με τρόπο διαφορετικό. Πλην απλών χριστιανών και ελαχίστων εκπροσώπων της Εκκλησίας οι υπόλοιποι προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι κλειστοί ιεροί ναοί, η παύση των κωδωνοκρουσιών, η απαγόρευση της Θειας Κοινωνίας για τους πιστούς είναι μέτρα που βοηθούν στην μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού στην πατρίδα μας. 

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης μας είπαν ότι καταλαβαίνουν(!) τη στενοχώρια των πιστών και επειδή παρ’ όλη τη στενοχώρια μας πειθαρχούμε οι πιο πολλοί στα μέτρα, μας συγχαίρουν (τι ευγένεια!). Η Ιερά Σύνοδος και προσωπικά ο Αρχιεπίσκοπος μας είπαν ότι με πόνο(;) ψυχής συμφώνησαν με τις οδηγίες της κυβέρνησης. Μας είπαν να κάνουμε εκκλησίες τα σπίτια μας. Να παρακολουθούμε τη Θεία Λειτουργιά και τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας από την τηλεόραση. 

Σύμφωνοι, άλλωστε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο. Σκοπίμως όμως δεν εστιάζουν την προσοχή τους στο γεγονός ότι από τα σπίτια μας ούτε να κοινωνήσουμε μπορούμε, ούτε να γίνεται πράξη η πεμπτουσία της λέξης Εκκλησία (δηλαδή η ύπαρξη πιστών έστω και στα προαύλια των ιερών ναών τηρώντας με αυστηρότητα τις αποστάσεις), ούτε να πάρουμε Άγιο Μύρο την Μεγάλη Τετάρτη μπορούμε, ούτε φυσικά θα μπορέσουμε να φέρουμε το Άγιο Φως στο σπίτι μας το βράδυ της Αναστάσεως (τελικά πότε έχουμε Πάσχα κύριοι της Ιεράς Συνόδου;). 

Ας δούμε όμως και την άλλη πλευρά των γεγονότων που βιώνει σήμερα η πατρίδα. Σε όσα καταστήματα είναι ανοικτά είναι στη διακριτική ευχέρεια των καταστηματαρχών να εφαρμόσουν τα μέτρα. Τα τζαμιά λειτουργούσαν κανονικά στη Θράκη με ηχητική πρόσκληση των μωαμεθανών για προσευχή. Οι καμπάνες τους ενοχλούσαν. Οι αλλοδαποί εν μέσω κορονοϊού μπορούν να κυκλοφορούν σε ομάδες των δέκα ατόμων, γεγονός ανεπίτρεπτο για τους Έλληνες. Μάθαμε από την επίσκεψη παραγόντων της πολιτείας στη Λάρισα, ότι ο πρόεδρος των Ρομά μεταξύ άλλων είπε ότι περνάνε δύσκολα διότι λόγω των μέτρων περιορίστηκε η εν γένει ανομία τους! Μάλλον πρέπει να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο για να αντιμετωπίσει το εθνικό ζήτημα της βιωσιμότητας των Ρομά εν μέσω κορονοϊού. Να θυμίσω ότι Γύφτοι έφτιαξαν τα καρφιά της Σταύρωσης του Ιησού! (για όσους δεν το γνώριζαν). 

Την ιδία στιγμή λαθρομετανάστες μετακομίζουν στην ενδοχώρα σε 28 νέες δομές. Εξυπακούεται ότι η μεταφορά τους με πλοία έγινε με τήρηση των μέτρων κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους (δηλαδή όλοι κρατούσαν από μια μεζούρα του ενός μέτρου στο χέρι, προσφορά της πολιτείας για να μετράμε τη βλακεία τη δική μας). 

Από κοντά και οι δημοσιογράφοι. Να πουλάνε κάθε μέρα θάνατο και κρούσματα με την οκά στο «τηλεοπτικό παζάρι». Ο σκοπός είναι ένας. Να γίνει ο φόβος πανικός, να νιώσουμε όλοι ζωντανοί νεκροί στον επάνω κόσμο. 

Κι εκείνος ο Βαρουφάκης ρε παιδί μου. Δεν του έφτανε το φτωχόσπιτο του με θεά την Ακρόπολη. ήθελε και Αίγινα. Να τι έγινε τώρα πρώην σωτήρα της εθνικής μας οικονομίας. Έγινες θέμα στα κανάλια κι εκείνο το όργανο της τάξεως να μην σε ξέρει, κοτζάμ πρώην υπουργό; 

Είμαι υπέρ των μέτρων. Ποιων μέτρων όμως; Αυτών των μέτρων που εφαρμόζονται ισότιμα σε Έλληνες, Ρομά κι αλλοδαπούς με επιβολή προστίμων σε όλους χωρίς εξαιρέσεις. Χωρίς επίσης να κλείνουν ερμητικά οι ιεροί ναοί εξ’ αρχής απαγορεύοντας ακόμη και στον ιερέα με τον ψάλτη μόνο, να τελέσουν τη Θεία Λειτουργία και να επιτρέπεται τελικά αυτό μόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ την ίδια στιγμή να είναι τα τζάμια ανοικτά. Χωρίς να απαγορεύεται σε όσους θέλουν να κοινωνήσουν μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας τηρώντας με συνέπεια τις αποστάσεις. Να μας πει η Ιερά Σύνοδος, πού λέει το Ευαγγέλιο ότι για χάρη της σωματικής υγείας λόγω οποιασδήποτε αρρώστιας επιτρέπεται η απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας που είναι ίαση ψυχής και σώματος. Βρήκατε τώρα τη φράση κατ’ οικονομία. Ορθοδοξία σε εκπτώσεις!!! Να πάρουν και οι φτωχοί!!! Χωρίς να εκκλησιαστούν και να κοινωνήσουν όμως!!! 

Μάλλον κύριοι της Ιεράς Συνοδού σας διέφυγε το εξής: Με την οσφυοκαμψία σας στην κυβέρνηση δίνετε από εδώ και στο εξής το δικαίωμα στην οποιαδήποτε κυβέρνηση, δημιουργώντας δεδικασμένο, να κλείνει τους Ιερούς Ναούς όποτε θέλει με δικαιολογία την οποιαδήποτε ασθένεια. Αυτό κάνατε κύριοι της Ιεράς Συνόδου. Επειδή ειπώθηκε ευρέως να παίρνουμε και το κουταλάκι από το σπίτι για να κοινωνήσουμε, στην επομένη πανδημία αν συνεχιστούν οι εκπτώσεις φροντίστε να μας το πείτε πιο νωρίς να είμαστε προετοιμασμένοι (ντροπή!). Αφήστε που «αποκεφαλίσατε» την Ανάσταση από το «σώμα» της Μεγάλης Εβδομάδας. Κι αν δεν έχουν αρθεί τα μετρά μέχρι την απόδοση της εορτής του Πάσχα πότε θα κάνουμε Ανάσταση; Του προφήτη Ηλία; 

Τελικά στην Ελλάδα σήμερα ο Χριστός δεν θα σταυρωθεί μόνο τη Μεγάλη Παρασκευή!!!

Ο Χριστός ξανασταυρώνεται από κλήρο και λαό κάθε μέρα!!!

Και μετά περιμένουμε προκοπή και βοήθεια από το Χριστό που του γυρίζουμε συστηματικά την πλάτη και κονδύλια από την Ευρώπη για την ημών οικονομική σωτήρια…

Καλή και πραγματική Ανάσταση των ψυχών μας, της πατρίδας μας και όλου του κόσμου.


Για την υπογραφή
Λόγια Θέλοντος Νου


Οδός Εμπόρων