Vekrakos
Spartorama | Παναιγιάλειος - ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ, 2 - 4

Παναιγιάλειος - ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ, 2 - 4

Πηγή 30/04/2017 Εκτύπωση ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ Αθλητισμός
Παναιγιάλειος - ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ, 2 - 4
Η Σπάρτη στην 6η θέση της βαθμολογίας, με 45 βαθμούς σε 28 αγώνες
Οδός Εμπόρων

Με λειψή αποστολή, με δυο αποβολές και με περίσσιο πάθος η ΑΕ Σπάρτη διέλυσε τον Παναιγιάλειο εκτός έδρας με 4-2 και επέστρεψε στις εκτός έδρας επιτυχίες. 

Η «Βασίλισσα» του Νότου ταξίδεψε την Κυριακή στο Αίγιο με στόχο να επιστρέψει στις νίκες εκτός έδρας και να κλειδώσει την 6η θέση στην Football League, στην παρθενική της συμμετοχή στις επαγγελματικές κατηγορίες. 

Την τελευταία φορά που πανηγύρισαν διπλό οι Λάκωνες ήταν στις 5 Φεβρουαρίου κόντρα στον Αχαρναϊκό (2-1), και στη συνέχεια μέτρησαν 1 ισοπαλία και 4 ήττες σε πέντε ματς. Η ΑΕ Σπάρτη όμως ήταν αντιμέτωπη και με τις πολλές απουσίες που είχε, μιας και στη διάθεση του Σωτήρη Αντωνίου ήταν μόλις 15 παίκτες! Η «Βασίλισσα» όμως ήταν ατρόμητη, έδειξε δύναμη και πάθος και σκόρπισε τον Παναιγιάλειο στους... τέσσερις ανέμους μέσα στο Αίγιο, το οποίο ήταν απροσπέλαστο για πολλές ομάδες της κατηγορίας. 

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναιγιάλειο όταν στο 9΄ Σκαρτσίλας έβγαλε την ασίστ στον Κρητικό και αυτός με δυνατό σουτ νίκησε τον Μελίσσα. Η ομάδα της Λακωνίας έψαξε την... απάντηση κι αυτή ήρθε στο 37΄ με τον Φραγκο που δείχνει να βρίσκεται σε δαιμονισμένη φόρμα. Στο 43΄ ο εμβληματικός αρχηγός της «Βασίλισσας» Ηλίας Αναστασάκος με πλασέ νίκησε τον Γκαραβέλη και έκανε την ανατροπή ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Φράγκος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς και ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-1. 

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Ιβάνκο δοκίμασε το σουτ και μείωσε σε 3-2 ενώ στο 68΄ τα πράγματα κύλησαν ιδανικά για τον Παναιγιάλειο με την αποβολή του Γκαλίτσιου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Μελίσσας όμως κρατούσε το προβάδισμα για την ομάδα του με νύχια και με δόντια. Στο 84΄ οι Λάκωνες έμειναν με εννέα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Μπανούση με δεύτερη κίτρινη αλλά οι φιλοξενούμενοι κράτησαν σφιχτά στα χέρια το μεγάλο τρίποντο και στις καθυστερήσεις ο Φράγκος απλά διαμόρφωσε με πλασέ το 4-2. 

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Γκαραβέλης, Στίκας, Ντέμο (62΄ Καζβιρόπουλος), Ρότα, Καζναφέρης, Μπούζας, Μωυσίδης, Τσιλιγκίρης, Σκαρτσίλας (46΄ Γκούφας), Κρητικός, Ιβάνκο. 

AE ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Μελίσσας, Γκαλίτσιος, Γιαννίτσης, Κοτσαρίδης (46΄ Ηλιόπουλος), Λώττας, Αναστασόπουλος, Ροβίθης, Μπανούσης, Μπουντόπουλος (69΄ Καρτσαμπάς), Φράγκος, Αναστασάκος (46΄ Οικονομόπουλος).


Οδός Εμπόρων