Vekrakos
Spartorama | Στ. Αραχωβίτης: «Η Λακωνία επιτέλους καλωσορίζει τους πρώτους μόνιμους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής»

Στ. Αραχωβίτης: «Η Λακωνία επιτέλους καλωσορίζει τους πρώτους μόνιμους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής»

Spartorama 27/08/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Παιδεία Πολιτική
Στ. Αραχωβίτης: «Η Λακωνία επιτέλους καλωσορίζει τους πρώτους μόνιμους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής»
Στην Κοκκινόραχη είχε ξεκινήσει η διαδικασία κατασκευής ενός νέου και σύγχρονου ειδικού σχολείου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου Σπάρτης, ωστόσο, για γραφειοκρατικούς λόγους έχει μείνει πίσω
Οδός Εμπόρων

Πάνω στην ώρα φαίνεται πως γίνονται επιτέλους οι 3.445 προσλήψεις των εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή, καθώς οι απαιτήσεις των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων για την προστασία από την πανδημία, τούς καθιστά πολύτιμους. Είναι βέβαιο ότι θα συναντήσουν μπροστά τους τεράστιες δυσκολίες, σε μία πρωτόγνωρη σχολική χρονιά! 

Αυτό τόνισε στη διάρκεια της ομιλίας του στην ορκωμοσία των νεοδιορισθέντων εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Αυγούστου, στο Διοικητήριο Λακωνίας ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Αραχωβίτης, συμπληρώνοντας: «Τα παιδιά με αναπηρία, έχουν ένα ιδιαίτερο ψυχισμό και, ως εκ τούτου, αναπτύσσουν ιδιαίτερα χαρίσματα. Η κοινωνία  χαιρετίζει και περιμένει από τη νέα γενιά δασκάλων πολλά!  Με τις εξειδικευμένες γνώσεις και την αγάπη τους για τα παιδιά και το λειτούργημά τους, ευχόμαστε να μπολιάσουν με νέες ιδέες και πρακτικές την εκπαιδευτική κοινότητα, που λόγω των πολλών χρόνων που δεν έχουν γίνει προσκλήσεις μόνιμου προσωπικού, έχει δημιουργηθεί ένα χάσμα μεταξύ των εκπαιδευτικών γενεών». 

Στην Κοκκινόραχη είχε ξεκινήσει η διαδικασία κατασκευής ενός νέου και σύγχρονου ειδικού σχολείου σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Νοσοκομείου Σπάρτης, ωστόσο, για γραφειοκρατικούς λόγους έχει μείνει πίσω. Ευχόμαστε αυτή η διαδικασία να επιταχυνθεί το γρηγορότερο, και η Λακωνία να αποκτήσει ένα σύγχρονο και ανθρώπινο ειδικό σχολείο. Ευχόμαστε επίσης υγεία και κουράγιο στους νέους δασκάλους, ώστε να κρατήσουν ψηλά το εκπαιδευτικό λειτούργημα. Να είναι σίγουροι ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό τους και σε ό,τι χρειαστούν. 

Να υπογραμμίσουμε ότι οι προσλήψεις αυτές γίνονται μετά από 11 ολόκληρα χρόνια μνημονιακών απαγορεύσεων και ενός χρόνου καθυστέρησης από την κυβέρνηση της ΝΔ, που σημειωτέον, δεν είχε ψηφίσει το νόμο που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει στη Βουλή για τους διορισμούς. 

Πιο συγκεκριμένα, στις 29.01.2019 δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο Ν.4589 για το νέο σύστημα προσλήψεων Εκπαιδευτικών, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της Α’θμιας  και Β’θμιας Εκπαίδευσης.

Στις 2 Απριλίου 2019 εκδόθηκαν οι σχετικές προκηρύξεις του ΑΣΕΠ ενώ στις 8 Μαΐου 2019 ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων που έληξε στις 24 Μαΐου. Η προκήρυξη των εθνικών εκλογών του Ιουλίου σταμάτησε τη διαδικασία επεξεργασίας των αιτήσεων από τον ΑΣΕΠ και η απερχόμενη ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με αίτημα στο ΣτΕ ζήτησε τη συνέχιση της διαδικασίας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Το αίτημα έγινε δεκτό.  

Καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές Α’βαθμιας και Β’βαθμιας Eκπαίδευσης.

Μπορείτε να δείτε τους διορισμούς και στο σχετικό άρθρο.





  


 


Οδός Εμπόρων