Vekrakos
Spartorama | Συνάντηση Μακρή - Δαβάκη για τα δυσπρόσιτα σχολεία της Λακωνίας

Συνάντηση Μακρή - Δαβάκη για τα δυσπρόσιτα σχολεία της Λακωνίας

Spartorama 05/04/2024 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Λακωνία Παιδεία Πολιτική
Συνάντηση Μακρή - Δαβάκη για τα δυσπρόσιτα σχολεία της Λακωνίας
Συζητήθηκαν τα ζητήματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Καρυών και της Ρειχιάς

Με αφορμή επιστολές θεσμικών παραγόντων της Κοινότητας Καρυών και της Τοπικής Κοινότητας Ρειχιάς, με τις οποίες έθεταν ζητήματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων τους, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, συναντήθηκε χθες στη Βουλή με την αρμόδια υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Μετά τη συνάντηση ο Λάκωνας βουλευτής δήλωσε:

«Συναντήθηκα στη Βουλή με την υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή, που είναι αρμόδια για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και συζητήσαμε ζητήματα σχολικών μονάδων της Λακωνίας.

Αφορμή της συνάντησης ήταν δυο Επιστολές που έλαβα, από το Τοπικό Συμβούλιο και άλλους φορείς της Ρειχιάς και από την Κοινότητα Καρυών, τις οποίες και είχα καταθέσει πριν αρκετές ημέρες στο αρμόδιο Τμήμα Αναφορών της Βουλής για τα περαιτέρω…

Η εμπειρία όμως έχει αποδείξει ότι η άμεση επικοινωνία με τους υπουργούς και η αναλυτική αποτύπωση των προβλημάτων σε αυτούς, είναι η πιο αποτελεσματική οδός για την επίλυσή τους.

Εξήγησα λοιπόν στην υφυπουργό την αναγκαιότητα να χαρακτηριστούν ως δυσπρόσιτες οι σχολικές μονάδες της Ρειχιάς, δηλαδή το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο, δεδομένων των γεωμορφολογικών χαρακτηριστικών της περιοχής και ζήτησα την επαναφορά τους στο καθεστώς που ίσχυε πριν το 2018, αναφέροντας ότι ο επι χάρτου αποχαρακτηρισμός τους τότε, ήταν αυθαίρετος και δημιούργησε προβλήματα.

Ενημέρωσα μάλιστα την υφυπουργό ότι ήδη υπάρχει θετική απόφαση από το ΠΥΣΠΕ Λακωνίας.

Επίσης της ζήτησα τη μη κατάργηση του νηπιαγωγείου Καρυών και τη διατήρησή του στο καθεστώς της αναστολής λειτουργίας, δεδομένου ότι υπάρχει βάσιμη προοπτική επαναλειτουργίας του, τα επόμενα χρόνια.

Η υφυπουργός με ενημέρωσε για το ζήτημα της Ρειχιάς, ότι δεν έχει περιέλθει ακόμη στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας η σχετική απόφαση του ΠΥΣΠΕ από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, ενώ δεσμεύτηκε να εξετάσει και τα δυο ζητήματα.

Παρακολουθούμε το θέμα από κοινού με την υφυπουργό και θα έχω ενημέρωση για τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα.»


Οδός Εμπόρων