Vekrakos
Spartorama | Πατήρ Πρόδρομος Κατσούλης: ο ιεραπόστολος από τη Λακωνία που διακονεί την ιεραποστολική προσπάθεια της εκκλησίας του Καμερούν

Πατήρ Πρόδρομος Κατσούλης: ο ιεραπόστολος από τη Λακωνία που διακονεί την ιεραποστολική προσπάθεια της εκκλησίας του Καμερούν - video

Ν.Μ. 19/08/2017 Εκτύπωση Εκκλησία
Πατήρ Πρόδρομος Κατσούλης: ο ιεραπόστολος από τη Λακωνία που διακονεί την ιεραποστολική προσπάθεια της εκκλησίας του Καμερούν
«Όλοι εμείς που βρισκόμαστε και διακονούμε στην Αφρική εν μέσω πολλών δυσκολιών, χρειαζόμαστε την προσευχή σας»
Οδός Εμπόρων

Με πρωτοφανή επιτυχία πραγματοποιήθηκε -με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου- την Πέμπτη 17 Αυγούστου και ώρα 20.30 μ.μ. στο προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Δαφνίου η εκδήλωση με θέμα «Το ιεραποστολικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Καμερούν».


Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνίου «Αγ. Γεώργιος», σε συνεργασία με την Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης.

Ομιλητής ήταν ο π. Πρόδρομος Κατσούλης, ο οποίος, με ταπεινό και γεμάτο αγάπη τρόπο, παρουσίασε την ιεραποστολική προσπάθεια της εκκλησίας του Καμερούν και τις συνθήκες ζωής των εκεί κατοίκων, μέσα από πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό.

Στην μακρά παρουσίαση του ο πατήρ Πρόδρομος, δεν άφησε το παραμικρό υπονοούμενο για οικονομική συνδρομή των παρευρισκομένων στο έργο της μητρόπολης του Καμερούν. Αντίθετα το μόνο που ζήτησε από το κοινό ήταν να προσευχόμαστε για αυτούς και το έργο τους.

«Όλοι εμείς που βρισκόμαστε και διακονούμε στην Αφρική εν μέσω πολλών δυσκολιών, χρειαζόμαστε την προσευχή σας».

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, ότι παρά την έλλειψη σχετικής έκκλησης, μεγάλη και αυθόρμητη ήταν η προσέλευση του κοινού που θέλησε έμπρακτα να βοηθήσει το έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Καμερούν. Είμαστε σίγουροι ότι κάθε Ευρώ που προσέφερε το χριστεπώνυμο πλήθος, μέσω του πατρός Προδρόμου, θα γίνει ένα ακόμη εμβόλιο για να σώσει τη ζωή των άτυχων παιδιών στο βόρειο Καμερούν.

Ίσως οι αγνές προσευχές των μικρών Καμερουνέζων -που είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν- βοηθήσουν με τη σειρά τους και την ταλαιπωρημένη μας Πατρίδα!

Ν. Μ.


Οδός Εμπόρων