Vekrakos
Spartorama | Οι Συνταξιούχοι συμμετείχαν σε διαδήλωση κατά την επίσκεψη του Μάκη Βορίδη στο Μυστρά

Οι Συνταξιούχοι συμμετείχαν σε διαδήλωση κατά την επίσκεψη του Μάκη Βορίδη στο Μυστρά

Spartorama 10/10/2020 Εκτύπωση Άνθρωποι! Κοινωνία Οικονομία Πολιτική
Οι Συνταξιούχοι συμμετείχαν σε διαδήλωση κατά την επίσκεψη του Μάκη Βορίδη στο Μυστρά
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας, Βασίλης Σαραντόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα των συνταξιούχων
Οδός Εμπόρων

Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας  συμμετείχε με πολλά μέλη του στην μαχητική διαδήλωση διαμαρτυρίας - «υποδοχή» - που οργανώθηκε από την Ομοσπονδία Αγροκτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου και τον  Αγροκτηνοτροφικό Σύλλογο Λακωνίας και το Σωματείο μας στο Μυστρά την Παρασκευή 9 Οκτ 2020. 

Στον χαιρετισμό του στην συγκέντρωση στην πλατεία του Μυστρά ο Πρόεδρος του Σωματείου μας Βασίλης Σαραντόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα των συνταξιούχων και ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι αγρότες. 

Ακολούθησε πορεία προς την τοποθεσία που είχε προγραμματιστεί η συνάντηση του υπουργού με διάφορους τοπικούς παράγοντες. Εκπρόσωποι των αγροτών και του σωματείου μας μίλησε με τον κ. Βορίδη και του παραδόθηκαν υπομνήματα με τα αιτήματά μας: 

  1. Να γίνουν προσλήψεις προσωπικού για τη βοήθεια στο σπίτι ανήμπορων συνταξιούχων
  2. Να αποδοθούν τώρα με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης τα αναδρομικά του ενδεκάμηνου (Ιουν. 2015 – Μάη 2016) που αφορούν στις αποδοχές της 13ης και 14ης σύνταξης στους αγρότες
  3. Να δοθούν άμεσα αυξήσεις στις συντάξεις των αγροτών 

Είναι απαράδεκτη η καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων. Να επιταχυνθεί η διαδικασία.







  



Οδός Εμπόρων