Vekrakos
Spartorama | «Ερωτήματα προς τον κ. Δήμαρχο Σπάρτης», από τον Δημήτρη Καραχάλιο

«Ερωτήματα προς τον κ. Δήμαρχο Σπάρτης», από τον Δημήτρη Καραχάλιο

Spartorama 16/10/2020 Εκτύπωση Άρθρα Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική
«Ερωτήματα προς τον κ. Δήμαρχο Σπάρτης», από τον Δημήτρη Καραχάλιο
Άμισθοι Σύμβουλοι Δημάρχου - Ειδικοί Σύμβουλοι Δημάρχου
Οδός Εμπόρων

«Ερωτήματα Προς Κύριο Δήμαρχο Σπάρτης:

  • Άμισθοι Σύμβουλοι Δημάρχου

Ως προς τα προσόντα τους, ο νομοθέτης προδιαγράφει ότι οι συγκεκριμένοι Ειδικοί Σύμβουλοι «θα  είναι επιστήμονες ή εμπειρογνώμονες ειδικού αντικειμένου ή θα κατέχουν  αποδεδειγμένη εμπειρία σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Θα υποστηρίζουν στο αντικείμενό τους τα διοικητικά όργανα, τις Επιτροπές και τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Αναφορικά με τον τρόπο πρόσληψης, ορίζεται ότι αυτοί θα προσλαμβάνονται με Απόφαση του Δημάρχου & στην Απόφαση θα εξειδικεύεται το συγκεκριμένο  αντικείμενο που αναλαμβάνει ο Ειδικός Σύμβουλος, η ιδιότητά του και το  χρονικό διάστημα ανάθεσης των καθηκόντων. Υπογραμμίζεται πως ο αριθμός των άμισθων Ειδικών Συμβούλων θα είναι περιορισμένος. Συγκεκριμένα, δεν  επιτρέπεται να υπερβαίνει τους δύο (2) ανά Δήμαρχο.

Πόσους άμισθους συμβούλους έχετε προσλάβει κύριε Δήμαρχε και με ποια απόφαση σας; Διότι με βάση τις ανακοινώσεις στα ΜΜΕ έχετε περισσότερους από πέντε!!

Ποια είναι τα καθήκοντα τους κύριε Δήμαρχε και με ποια απόφαση σας;

 

  • Ειδικοί Σύμβουλοι  Δημάρχου

Βάσει του Ν.4735/20 ισχύουν τα εξής:

Άρθρο 39

Ειδικοί Σύμβουλοι Επιστημονικοί Συνεργάτες Ειδικοί Συνεργάτες Δημάρχων

«7. Το έργο των Ειδικών Συμβούλων, των Ειδικών Συνεργατών και των  Επιστημονικών Συνεργατών δεν είναι ασυμβίβαστο με την ιδιότητα του  δικηγόρου, αλλά αναστέλλει την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος. Για όσους έχουν την ιδιότητα του ελεύθερου επαγγελματία, η άσκηση του ελεύθερου επαγγέλματός τους είναι ασυμβίβαστη με την άσκηση των  καθηκόντων του Ειδικού Συμβούλου, του Ειδικού Συνεργάτη και του  Επιστημονικού Συνεργάτη. Με απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης μπορεί να εισάγονται εξαιρέσεις από τα ασυμβίβαστα της  παρούσας, με ανάλογη εφαρμογή της περ. α΄ της παρ. 3 του άρθρου 29 του  Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν. 3463/2006, Α΄ 114). Υπό τη διεύθυνση του Προϊσταμένου της οικείας Υπηρεσίας του Δήμου, οι Ειδικοί Σύμβουλοι, οι Ειδικοί Συνεργάτες και οι Επιστημονικοί Συνεργάτες, εφόσον κατέχουν τον  απαιτούμενο τίτλο σπουδών και τα λοιπά προσόντα, μπορούν να συντάσσουν χωρίς πρόσθετη αμοιβή, μελέτες και τεύχη διαγωνισμών για έργα, υπηρεσίες  και προμήθειες του Δήμου.».

 

Πόσους ειδικούς συμβούλους έχετε προσλάβει κύριε Δήμαρχε, με ποια απόφαση σας και ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες από αυτούς έχουν παραιτηθεί σύμφωνα με τον νόμο;»


Από ανάρτηση του Δημήτρη Καραχάλιου στα ΜΚΔ


Οδός Εμπόρων