Vekrakos
Spartorama | Εμπαιγμός ή αστοχία;

Εμπαιγμός ή αστοχία; - video

Ν.Μ. 21/10/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική
Εμπαιγμός ή αστοχία;
«…αν δεν επιλέξει κάποιος να την ερμηνεύσει ως έναν ενσυνείδητο εμπαιγμό, τότε μόνον η σύγχυση σε συνδυασμό με μια απόλυτη έλλειψη στόχευσης μπορεί να εξηγήσει»
Οδός Εμπόρων

Όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί ότι ο τρόπος που διοικεί η τρέχουσα Δημοτική Αρχή είναι ιδιάζων και «πρωτότυπος». Θα αφήσω τους χαρακτηρισμούς που ακούγονται μεταξύ των συμπολιτών μας για άλλο άρθρο. 

Εκείνο όμως που διαφαίνεται να επικρατεί ως νοοτροπία ανάμεσα στα στελέχη της συμπολίτευσης, είναι η αρχή ό,τι εμείς διοικούμε με τον δικό μας τρόπο χωρίς να λογαριάζουμε τις βασικές αρχές κοινωνικής συμπεριφοράς και σεβασμού των θεσμών. Και το χειρότερο είναι ότι δημιουργείται μια αλαζονική και στεγανή ερμηνεία της πραγματικότητας, την οποία, αν δεν επιλέξει κάποιος να την ερμηνεύσει ως έναν ενσυνείδητο εμπαιγμό, τότε μόνον η σύγχυση σε συνδυασμό με μια απόλυτη έλλειψη στόχευσης μπορεί να εξηγήσει. 

Θα αναφερθώ στην περίπτωση του προέδρου του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Σπάρτης κ. Θανάση Τσουλόγιαμνη. Μετά τις διαμαρτυρίες που εξέφρασαν για τη συμπεριφορά του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 7/10/2020, οι κ.κ. Αργειτάκος και Κυριακούλιας, (βλέπε άρθρο εδώ), εμφανίστηκε, ως όφειλε, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο της 14/10/2020 και ζήτησε τον λόγο προς υπεράσπισή του. 

Κι ενώ περίμενε κανείς να αντικρούσει τα επιχειρήματα και να διευκρινίσει τα γεγονότα και συμβάντα που παρέθεσε ο κ. Κυριακούλιας κυρίως, ακολούθησε άλλη «υπερασπιστική γραμμή». 

Ο ίδιος τιτλοφόρησε την ομιλία του «Να πω λίγα πράγματα για το ποιος είναι ο Θανάσης ο Τσουλόγιαννης και αν είναι συνεργάσιμος ή όχι». Και έδωσε έξη παραδείγματα που κατά την γνώμη του αρκούν για να αποδείξουν το πνεύμα συνεργασίας που τον διέπει. Επιγραμματικά: 

  1. Σε άμεση συνεργασία με την οικονομική υπηρεσία του Δήμου κατάφερε να πληρωθούν άτομα τα οποία ήταν απλήρωτα
  2. Ζητήθηκαν από την εισαγγελία έγγραφα για συγκεκριμένη, υπόθεση τα οποία αναζήτησε αρμοδίως και παρέδωσε
  3. Σε στενή συνεργασία με φούρνο και μάγειρα φρόντισε ώστε τα παιδιά να έχουν ψωμί και να τρώνε στον δημοτικό παιδικό σταθμό και να πίνουν γάλα
  4. Κατόρθωσε να επανυποβληθεί αίτημα (μετά πολλά τηλεφωνήματα) στην περιφέρεια για πρόσληψη τριών ατόμων
  5. Ζητήθηκαν στοιχεία (από την αντιπολίτευση) για τους παιδικούς σταθμούς και έχει ξεκινήσει η συλλογή τους
  6. Η γραμματέας το Νομικού προσώπου λόγω χειρουργικής επέμβασης, πήρε από γιατρό αναρρωτική άδεια ενός μηνός και αν είχε πρόβλημα έναν επιλέον, χρησιμοποίησε όμως μόνον τον ένα μήνα, δείγμα της συνεργασίας της γραμματέως με το πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Νομικού προσώπου 

Στο τέλος δήλωσε ότι στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο της 21/10/2020, θα παρουσιάσει όλα τα πεπραγμένα του Νομικού Προσώπου, και θα δεχθεί ερωτήσεις, τίποτε δε δεν θα μείνει αναπάντητο. Φυσικά παρήλθε και το σημερινό συμβούλιο χωρίς ο κ. Τσουλόγιαννης να είναι παρών. 

Θα πρέπει να αντιληφθεί ο κ. Τσουλόγιαννης ότι η ομιλία του στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο μόνο την διάθεση συνεργασίας του δεν αποδεικνύει, και ούτε απαντά στις διαμαρτυρίες του κ. Κυριακούλια. Και τα έξη παραδείγματα που παρέθεσε δεν είναι επιτεύγματα συνεργασίας, είναι υποχρεώσεις του Νομικού προσώπου «εκ των ουκ άνευ», και αποδεικνύουν ότι απλώς έκανε τη δουλειά που του ανατέθηκε. Αλλοίμονο αν δεν έκανε και αυτά. 

Απορώ πως ακούγονται τέτοιες ομιλίες στο Δημοτικό Συμβούλιο, που περιγράφουν την καθημερινότητα (συνήθως βαρετή) ενός θεσμικού οργάνου, ενώ σε αυτό θα έπρεπε κατ’ εξοχήν να συζητούνται θέματα πολιτικής, θέσεων και ελέγχου του Δήμου Σπάρτης συνολικά. 

Καλώ τον κ. Τσουλόγιαννη να φροντίσει όντως να παραστεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να απαντήσει στις «κατηγορίες» που του προσάπτουν, γιατί η ομιλία του, που μπορείτε να δείτε παρακάτω στο βίντεο, μόνον ως «άστοχη» μπορεί να χαρακτηριστεί. 

Και φυσικά καλώ την μείζονα αντιπολίτευση να μην ανεχτεί τέτοιου είδους αντιμετώπιση από την πλευρά της συμπολίτευσης. Είναι σαν να συναινεί στον εμπαιγμό. Είναι προσβλητικό και για την ίδια και για αυτούς που την ψήφησαν.  

 

Ν. Μ.


Οδός Εμπόρων