Vekrakos
Spartorama | Και όμως, οι Σπαρτιάτες βρήκαν τρόπους και τίμησαν τους προγόνους τους, ανήμερα την 28η Οκτωβρίου

Και όμως, οι Σπαρτιάτες βρήκαν τρόπους και τίμησαν τους προγόνους τους, ανήμερα την 28η Οκτωβρίου - video

Ν.Μ. 29/10/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Ιστορία Κοινωνία
Και όμως, οι Σπαρτιάτες βρήκαν τρόπους και τίμησαν τους προγόνους τους, ανήμερα την 28η Οκτωβρίου
Συγχαρητήρια στους εμπνευστές των δράσεων
Οδός Εμπόρων

Τι και αν η κυβέρνηση υπέγραψε, εσπευσμένα, κοινή Υπουργική Απόφαση την παραμονή του εορτασμού της φετινής 28ης Οκτωβρίου, απειλώντας με φυλάκιση δύο ετών ή δεκαετή κάθειρξη (ανάλογα με την κατηγορία που θα απαγγελθεί) τους παραβάτες, οι Σπαρτιάτες βρήκαν νόμιμους τρόπους να ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος και να αναπαυθούν εν ειρήνη τα άγια κόκκαλα των προγόνων μας, που τελευταία όλο και πιο έντονα ακούγονται ο τριγμοί τους. 

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στον Ι.Ν. του Οσίου Νίκωνος, έγινε επιμνημόσυνος δέηση υπέρ των πεσόντων στο Αλβανικό έπος, ακούστηκε το «Τη Υπερμάχω» καθώς και ο Εθνικός Ύμνος, γαλανόλευκες δε κυμάτιζαν παντού στον Ναό. Όπως θα διαπιστώσετε και στο βίντεο παρακάτω, το να ακούγεται ο Εθνικός ύμνος μέσα από τον ιερό Ναό του Οσίου Νίκωνος, ο οποίος, εκ κατασκευής, λειτούργησε ως ενισχυτικό ηχείο, με αποτέλεσμα να ακουγόταν ως ψαλμωδία άνωθεν, ήταν αρκετό για να αποζημιώσει την θλίψη και απογοήτευση των χριστιανών Ελλήνων, που βρέθηκαν, ελέω κορωνοϊού, μπροστά σε αναγκαστική παύση πάσης φύσεως συλλογικής εκδήλωσης της ευγνωμοσύνης προς τους προγόνους τους. 

Ανήμερα, επίσης της 28ης Οκτωβρίου, η Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης, κρατώντας πάντοτε τις νόμιμες αποστάσεις, περιηγήθηκε τους δρόμους της Σπάρτης παιανίζοντας εμβατήρια του Αλβανικού Έπους αλλά και αθάνατα εμψυχωτικά τραγούδια της εποχής. Κατέληξε δε στη Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης, όπου επίσης ανέκρουσε με υπερηφάνεια τον Εθνικό Ύμνο, όπως άρμοζε στην ημέρα. 

Έτσι γιόρτασαν οι Σπαρτιάτες την 28η Οκτωβρίου, μέσα σε πλήρη τάξη και σεβόμενοι απολύτως τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Συγχαρητήρια στους εμπνευστές των παραπάνω δράσεων.


Ν. Μ. 

 

Υ.Γ. Κι αν κάποιοι κακόβουλοι ή κακοπροαίρετοι μίλησαν για αυτόφωρα και συλλήψεις, αυτά μόνο στην φαντασία τους συνέβησαν και δεν ανταποκρίνονται καθόλου στην πραγματικότητα.

  






  


Οδός Εμπόρων