Vekrakos
Spartorama | Γιώργος Κουρεμπής: Επιστολή προς τον Δήμαρχο Σπάρτης για Παροχή Υπολογιστών στους Μαθητές της Δευτεροβάθμιας

Γιώργος Κουρεμπής: Επιστολή προς τον Δήμαρχο Σπάρτης για Παροχή Υπολογιστών στους Μαθητές της Δευτεροβάθμιας

Spartorama 10/11/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Τεχνολογία Υγεία
Γιώργος Κουρεμπής: Επιστολή προς τον Δήμαρχο Σπάρτης για Παροχή Υπολογιστών στους Μαθητές της Δευτεροβάθμιας
Ο κ. Γεώργιος Κουρεμπής είναι Δημοτικός Σύμβουλος Σπάρτης με την παράταξη του Βαγγέλη Βαλιώτη και Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας Δήμου Σπαρτής
Οδός Εμπόρων

Θέμα: Δωρεάν Παροχή Υπολογιστών και Ιντερνέτ στους Μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου

κ. Δήμαρχε,

Με την παρούσα επιστολή μου θίγεται ένα ευαίσθητο πρόβλημα, το οποίο ιδιαίτερα τώρα «αναβαθμίζεται» σε πρωταρχικό.

Όπως γνωρίζετε, με απόφαση της Υπουργού Παιδείας λόγο της πανδημίας – Covid-19, είναι υποχρεωτικό το μάθημα στα σχολεία για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να  πραγματοποιείται μέσω διαδικτύου.

Αυτό απαιτεί τον κατάλληλο εξοπλισμό από την πλευρά των καθηγητών, και αντίστοιχα ο κάθε μαθητής προκειμένου να παρακολουθήσει την διδασκαλία, υποχρεωτικά πρέπει να διαθέτει ηλεκτρονικό υπολογιστή (σε καλή κατάσταση) και την απαιτουμένη σύνδεση με το ιντερνέτ.

Όσο και να φαίνεται για ορισμένους παράξενο, υπάρχουν ανάμεσα μας μαθητές που ΔΕΝ διαθέτουν τον απαραίτητο αυτό εξοπλισμό.

Δεν το διαθέτουν, είτε διότι οι γονείς δεν δύναται πλέον να ανταποκριθούν στις τόσο αυξημένες ανάγκες, είτε διότι κάποιος από τους γονείς προφανώς είναι άνεργος ή «τραυματισμένος» ελεύθερος επαγγελματίας - θύμα της οικονομικής κρίσης, είτε διότι το δάνειο της τράπεζας για το σπίτι συνεχίζει να είναι αυστηρώς απαιτητό χωρίς οίκτο, είτε διότι ενδεχομένως να υπάρχει ένας γονέας ή… και κανένας!!

Για όλους τους ανωτέρω λόγους ο Δήμο μας οφείλει να είναι αρωγός και συμπαραστάτης διπλά στους μαθητές και στους γονείς τους.

Παρατηρούμε ότι, οι έως σήμερα πρωτοβουλίες, που έχουν παρθεί από την από την Πολιτεία δυστυχώς δεν έχουν ευοδωθεί και απαιτούν χρονοβόρα γραφειοκρατία.

Προτείνω, ο Δήμος Σπάρτης να προχωρήσει στη δωρεάν  προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών και την σύνδεση αυτών στο ιντερνετ στους μαθητές που κρίνεται αναγκαίο.

Για την επίτευξη της πρότασης μου και την άμεση υλοποίηση της, η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου, το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Πρόνοιας - Αλληλεγγύης και Παιδείας σε συνεννόηση με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λακωνίας και τους διευθυντές των σχολείων, να προχωρήσουν λαμβάνοντας υπόψη την προστασία των προσωπικών δεδομένων, στην καταγραφή των αναγκών.

Με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, ο εξοπλισμός θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από σχολικές μονάδες για τις ανάγκες τους, από υπηρεσίες του Δήμου ή όπου αλλού κριθεί αναγκαίο.

Επίσης, εφικτή είναι και η ενοικίαση του.

Όσον αφορά την σύνδεση τους στο ιντερνέτ, μπορεί να γίνει με μαζικό συμβόλαιο σε οποία εταιρεία παρέχει τα ζητούμενα, για όσο χρόνο απαιτηθεί.

Παρόμοιες ενέργειες και τέτοιου είδους πρωτοβουλίες υλοποιούν, αυτό το διάστημα, αρκετοί Δήμοι ανά την επικράτεια.

Σαν κοινωνία συνεχίζουμε να ζούμε την  «απρόοπτη μεταβολή των συνθηκών» όπως άλλωστε τονίζει και το άρθρο 388 του αστικού μας κώδικα.

Έχουμε γύρω μας ανθρώπους, που χρίζουν την βοήθεια μας.... πρωτίστως τα παιδιά, η νεολαία αυτού του τόπου.

Μας έχουν όλοι ανάγκη!

Ας αφυπνίσουμε την Πολιτεία με τέτοιου είδους προτροπές.

Ο λόγος που κοινοποιώ την παρούσα επιστολή μου στα Μ.Μ.Ε κυρίως είναι αυτός, καθώς και η εύρεση τυχόν δωρητών σε μια τόσο ωφέλιμη παροχή!

κ. Δήμαρχε,

Οποιαδήποτε πρωτοβουλία από τον Δήμο μας, για το θέμα αυτό ιδιαίτερα τώρα, είναι σαν «αντίδωρο» που μελλοντικά «ανταποδίδεται».

Να είστε βέβαιος πως με την κίνηση αυτή θα καταφέρουμε να κρατήσουμε, όσο γίνεται, όρθια τη ζώσα υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια του ταλαιπωρημένου μας Λαού .

Άλλωστε, εν δυνάμει όλοι εν ανάγκη ευρισκόμεθα!

Τέλος, προτίθεμαι να συνεισφέρω σε ότι χρειαστεί για την άμεση υλοποίηση της πρότασης μου εφόσον αυτή κριθεί αποδεκτή.


Με εκτίμηση,

Γεώργιος Κουρεμπής
Δημοτικός Σύμβουλος Σπάρτης,
Πρόεδρος Επιτροπής Νεολαίας Δήμου Σπαρτής


Οδός Εμπόρων