Vekrakos
Spartorama | Δικηγορικός Σύλλογος Σπάρτης: «Ο Βερβεσός προσέβαλε βαναύσως όλους τους δικηγόρους της χώρας. Να παραιτηθεί άμεσα»

Δικηγορικός Σύλλογος Σπάρτης: «Ο Βερβεσός προσέβαλε βαναύσως όλους τους δικηγόρους της χώρας. Να παραιτηθεί άμεσα»

Spartorama 25/11/2020 Εκτύπωση Δημοτικά Δικαιοσύνη Κοινωνία Λακωνία
Δικηγορικός Σύλλογος Σπάρτης: «Ο Βερβεσός προσέβαλε βαναύσως όλους τους δικηγόρους της χώρας. Να παραιτηθεί άμεσα»
«Το απρεπές a cappella «σλόγκαν» «Βερβεσός - σεισμός - συνωστισμός», που ακουγόταν στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από ομάδα δικηγόρων που άνοιγαν και έπιναν μπουκάλια σαμπάνιας, παραπέμπει σε παρωδία του παραλόγου»
Οδός Εμπόρων

Θέση για τα όσα συνέβησαν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής στο γραφείο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού, πήρε ο Δικηγορικός Σύλλογος Σπάρτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης: 

«Όταν κάποιος, χωρίς περίσκεψη, χωρίς λύπη και χωρίς αιδώ προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και μάλιστα σε μια χώρα που, όπως και πολλές άλλες, βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας, λόγω των εξαιρετικών κινδύνων που αντιμετωπίζει. Όταν κάποιος , ενώ γνωρίζει το νόμο καλύτερα από πολλούς άλλους, παρανομεί προκλητικά.

Όταν κάποιος, σε περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αγωνιά και υποφέρει από την πανδημία, και αυτός ο ίδιος με τη συμπεριφορά του ευτελίζει τον αγώνα ύπαρξής τους. Όταν πολύ περισσότερο αυτός ο κάποιος, έχει εξέχοντα θεσμικό ρόλο και είναι Πρόεδρος όχι μόνο των Δικηγόρων των Αθηνών αλλά και όλης της Χώρας, ως Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, τότε και για να μη κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις, ο κ. Δημήτριος Βερβεσός με τα όσα γνωστά ανά το πανελλήνιο έπραξε, δεν εξέθεσε ανεπανόρθωτα μόνο τον εαυτό του, αλλά προσέβαλε βαναύσως και όλους της Δικηγόρους της χώρας.

Το απρεπές a cappella «σλόγκαν» «Βερβεσός - σεισμός - συνωστισμός», που ακουγόταν στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από ομάδα δικηγόρων που άνοιγαν και έπιναν μπουκάλια σαμπάνιας, παραπέμπει σε παρωδία του παραλόγου και σε καμμιά περίπτωση δεν αντανακλά στο ήθος και τον πολιτισμό των χιλιάδων υπολοίπων Δικηγόρων της Χώρας.

Κατόπιν όλων αυτών, το ελάχιστο που επιβάλλεται να κάνει ο κ. Δ. Βερβεσός, είναι να παραιτηθεί άμεσα.

Ίσως τούτο, έστω και έτσι, πιστωθεί στην όποια υστεροφημία του».


Σπάρτη, 23-11-2020
Για το Δ.Σ.
Του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Ηλ. Κομνηνός



-------



Πειθαρχική έρευνα για το πάρτι γενεθλίων του Δημήτρη Βερβεσού

Πειθαρχική διαδικασία κινήθηκε από τον πρόεδρο των πειθαρχικών συμβουλίων του ΔΣΑ, Χαράλαμπο Αναλυτή,  για την συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο γραφείο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού, με αφορμή τα γενέθλιά του, χωρίς τις απαιτούμενες προφυλάξεις. 

Ειδικότερα, ο κ. Αναλυτής ζητεί να διαπιστωθούν εάν τυχόν υπάρχουν ευθύνες για την επίμαχη συγκέντρωση, είτε από τον κ. Βερβεσό, είτε από τους παραβρισκόμενους δικηγόρους. 

Η πειθαρχική έρευνα ανατέθηκε στο μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου, Αθανάσιο Βαρλάμη, ο οποίος θα διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα - και εάν προκύψουν πειθαρχικά παραπτώματα, ο φάκελος θα διαβιβαστεί για τα περαιτέρω στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά.

cnn.gr



-------



Παρέμβαση εισαγγελέα για το «πάρτι» γενεθλίων του προέδρου ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσού Έρευνα για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε το άτυπο πάρτι γενεθλίων στο γραφείο του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσού εν μέσω lockdown.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας έδωσε εντολή για τη διενέργεια έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί εάν έχουν παραβιαστεί τα μέτρα κατά του κορωνοϊού (άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα).

Χθες, αρκετά μέσα διέδωσαν βίντεο και φωτογραφίες που είχαν τραβηχτεί μέσα από το γραφείο του κ. Βερβεσού, την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, ανήμερα των γενεθλίων του. Στις εικόνες φαίνονταν δέκα και πλέον άτομα να γιορτάζουν και να φωνάζουν συνθήματα όπως «σεισμός, σεισμός Δημήτρης Βερβεσός» 

Οι παριστάμενοι άνοιξαν σαμπάνιες ενώ στο instagram αναρτήθηκαν φωτογραφίες με λεζάντες όπως «γιορτάζουμε τον γιγάντα μας» και «covid free»

Ο κ. Βερβεσός φαινόταν να φορά μάσκα αλλά αρκετοί σχολίασαν πως στα πλάνα δεν τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας. Σε χθεσινή του απάντηση, υποστήριξε πως τον επισκέφτηκαν συγγενικά του πρόσωπα και στενοί συγγενείς με τους οποίους διατηρεί καθημερινή και εκ του σύνεγγυς συνεργασία, με δική τους πρωτοβουλία. 

Κατά τον ίδιο, ο χώρος του ήταν «υγειονομικά προστατευμένος» λόγω της εγκατάστασης και λειτουργίας συσκευών αποστείρωσης του αέρα, αλλά όπως είπε αναλαμβάνει την ευθύνη που δεν επέμεινε να φορούν μάσκα κάποιοι από τους παρευρισκόμενους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Βερβεσού 

«Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της υγειονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, προέταξα ως απόλυτη προτεραιότητα την ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας και το πρόταγμα αυτό χαρακτηρίζει μέχρι σήμερα όλες τις δράσεις και τις αποφάσεις μου. Και θα τις χαρακτηρίζει και στο μέλλον. Όλοι το γνωρίζουν αυτό.

Την 20.11.2020, ημέρα των γενεθλίων μου, ευρισκόμενος στο γραφείο μου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, για ενεργείς τηλεδιασκέψεις για την προώθηση ζητημάτων του κλάδου (ακρόαση φορέων στη Βουλή, συνεδρίαση ΛΕΔΕ), κατά τις απογευματινές ώρες, με επισκέφθηκαν, με δική τους πρωτοβουλία και για περιορισμένο χρόνο, συγγενικά μου πρόσωπα και στενοί συνεργάτες, με τους οποίους διατηρώ καθημερινή και εκ του σύνεγγυς συνεργασία, για να μου ευχηθούν.

Αναλαμβάνω την ευθύνη στο μέτρο που δεν επέμεινα στη συγκεκριμένη στιγμή κάποιοι εκ των παρευρισκομένων να φορούν μάσκα, παρότι εγώ φορούσα και παρότι ευρισκόμασταν σε χώρο υγειονομικά προστατευμένο, λόγω της εγκατάστασης και λειτουργίας συσκευών αποστείρωσης του αέρα (UV stailizer) για την προστασία από τον κορονοϊό.

Κατά τα λοιπά, αφήνω στην κρίση όλων την διάσταση που έχει λάβει μία ανθρώπινη και οικογενειακή στιγμή μου».

lifo.gr


Οδός Εμπόρων