Vekrakos
Spartorama | Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για περαιτέρω βελτίωση της σχεδιαζόμενης παρέμβασης «Ανάπλασης Κέντρου Σπάρτης (Κ. Παλαιολόγου)»

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για περαιτέρω βελτίωση της σχεδιαζόμενης παρέμβασης «Ανάπλασης Κέντρου Σπάρτης (Κ. Παλαιολόγου)»

Spartorama 27/11/2020 Εκτύπωση Άνθρωποι!
Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για περαιτέρω βελτίωση της σχεδιαζόμενης παρέμβασης «Ανάπλασης Κέντρου Σπάρτης (Κ. Παλαιολόγου)»
Με την παρούσα ο Δήμος Σπάρτης προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει τυχόν επισημάνσεις, παρατηρήσεις ή προτάσεις για περαιτέρω βελτίωση της σχεδιαζόμενης παρέμβασης
Οδός Εμπόρων

Το Δ.Σ. με την από 23-11-20 απόφασή του, κατόπιν εισήγησης των μελετητών και της Τεχνικής Υπηρεσίας και αφού εξετάστηκαν όλες οι εναλλακτικές λύσεις της προκαταρκτικής μελέτης για τη διαμόρφωση της οδού Παλαιολόγου από Όθωνος –Αμαλίας έως Θερμοπυλών, ενέκρινε ως πλέον κατάλληλη την πρόταση δημιουργίας δύο λωρίδων αμφίδρομης κυκλοφορίας αυτοκινήτων στο κέντρο και δύο τεράστιων πεζοδρομίων δεξιά και αριστερά που προσφέρουν άφθονο χώρο σε πεζούς, ποδηλάτες και στα άτομα με ειδικές ανάγκες, και ενισχύουν τις δραστηριότητες εμπορίου και αναψυχής.

Η διαμόρφωση αυτή αποτελεί τη φυσική συνέχεια της μελέτης που αφορά το κεντρικό τμήμα της Κ. Παλαιολόγου από Ευαγγελιστρίας έως Βρασίδου, για την οποία υποβλήθηκε, την 13-11-20, στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Πελοποννήσου αίτημα ένταξης στο ΕΣΠΑ και αναμένεται σύντομα η έγκρισή του.

Η παρούσα μελέτη θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Η γενική μορφή της ανάπλασης θα είναι περίπου όπως το κατωτέρω σχέδιο (φαίνεται απόσπασμα από τη διασταύρωση Κ. Παλαιολόγου με Θερμοπυλών, οδό Των 118

Τα βασικά της χαρακτηριστικά είναι:

  • Δημιουργία δύο λωρίδων αμφίδρομης κυκλοφορίας αυτοκινήτων στο κέντρο συνολικού πλάτους 7,00μ
  • Απομάκρυνση των γηραιών και ασθενών φοινίκων
  • Φύτευση δύο δενδροστοιχιών υψίκορμων πλατάνων (ή παρόμοιων φυλλοβόλων δένδρων) δεξιά και αριστερά
  • Όπου είναι εφικτό θα φυτευτούν νέοι φοίνικες, και σε κάθε περίπτωση περισσότεροι απ/ όσους έχουμε στην Παλαιολόγου σήμερα.
  • Δημιουργία ενός ποδηλατοδρόμου και ενός πολύ μεγάλου πεζοδρομίου σε κάθε πλευρά
  • Τοποθέτηση υγρών στοιχείων για δροσισμό

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου είναι στη διάθεση παντός ενδιαφερομένου για παροχή πρόσθετων πληροφοριών.

Με την παρούσα ο Δήμος Σπάρτης προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει τυχόν επισημάνσεις, παρατηρήσεις ή προτάσεις για περαιτέρω βελτίωση της σχεδιαζόμενης παρέμβασης.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε  με την Τεχνική Υπηρεσία στα κάτωθι τηλέφωνα - email:

  • Κώστας Βαρζακάκος, Προϊστάμενος Τμήματος Μελετών και Εκτέλεσης Έργων, 27313 63205, 27313 63200
  • Μιχάλης Αναστασιάδης, Προϊστάμενος Τμ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Πολιτικής Προστασίας, 27313 61134
  • email: texnikispartis@gmail.com  (αναφέρετε ως θέμα: «Ανάπλαση Κέντρου Σπάρτης»)  


Ο Αντιδήμαρχος
Τεχνικών Υπηρεσιών
Δ. Καπονικολός  

O Αντιδήμαρχος
Διοικητικών Θεμάτων & Επικοινωνίας
Πατσιλίβας Θεμιστοκλής


Οδός Εμπόρων