Vekrakos
Spartorama | Απολογισμός Διαδικτυακής Ημερίδας από το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σπάρτης»

Απολογισμός Διαδικτυακής Ημερίδας από το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σπάρτης»

Spartorama 14/01/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία
Απολογισμός Διαδικτυακής Ημερίδας από το «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σπάρτης»
Σκοπός της ημερίδας ήταν η παρουσίαση του ρόλου και του οφέλους από τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σπάρτης και της Κινητής Μονάδας, που εξυπηρετεί τους Δήμους Εταίρους (Μονεμβασίας και Ελαφονήσου)
Οδός Εμπόρων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021, η εναρκτήρια διαδικτυακή ημερίδα από το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σπάρτης με θέμα «Παρουσίαση προγράμματος Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σπάρτης και Κινητής Μονάδας: Ρόλοι- Στόχοι- Απολογισμός ετών 2018-2020». 

Συντονίστρια της ημερίδας ήταν η Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Πολιτικής κα. Ζαχαράκη- Αναστασοπούλου Γεωργία. Στη διαδικτυακή ημερίδα συμμετείχαν και χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Σπάρτης ο κ. Πέτρος Δούκας, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Μονεμβασίας κ. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, η Αντιδήμαρχος Ελαφονήσου κα. Μέντη Αικατερίνη, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Οικονομίδης Αγάπιος, η Πρόεδρος κοινής επιτροπής παρακολούθησης- Προϊσταμένη Κοινωνικής Αρωγής της Περιφέρειας Πελοποννήσου κα. Παπούλια Δήμητρα, η Αναπλ. Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημ. Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Λακωνίας κα. Φλεβαράκη Παναγιώτα, ο πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑΠΕΛ κ. Καραλής Νίκος, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της τοπικής κοινωνίας μας. 

Σκοπός της ημερίδας ήταν η παρουσίαση του ρόλου και του οφέλους από τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Σπάρτης και της Κινητής Μονάδας, που εξυπηρετεί τους Δήμους Εταίρους (Μονεμβασίας και Ελαφονήσου), των αρμοδιοτήτων των στελεχών του κέντρου ανά ειδικότητα (Κοινωνικοί Λειτουργοί, Ψυχολόγοι, Οδηγός), η αποτίμηση των αποτελεσμάτων από την έναρξη λειτουργίας της Δομής, ήτοι την 12/12/2018 έως σήμερα και γενικά η ανάδειξη τρόπων αποτελεσματικής συνεργασίας, μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του τόπου μας. 

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Κοινότητας και της Κινητής Μονάδας παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ. 

Το Κέντρο Κοινότητας αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή ή/και σε εθνικό επίπεδο. Παρέχει υπηρεσίες υποδοχής, ενημέρωσης και υποστήριξης πολιτών, συνεργασία με υπηρεσίες και δομές, παροχή υπηρεσιών που αποσκοπούν στη διασφάλιση κοινωνικής ένταξης των ωφελούμενων και βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου τους. 

Ωφελούμενοι μπορούν να είναι άτομα και οικογένειες στους Δήμους Σπάρτης, Μονεμβασίας και Ελαφονήσου, που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, οι ωφελούμενοι του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», και γενικότερα ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, ωφελούμενοι προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας, κλπ). 

Το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί με έδρα το Δήμο Σπάρτης (Οδός: Ευαγγελιστρίας 93, Σπάρτη) καθημερινά κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

  • Τηλ. επικοινωνίας: 27313 61240, 27313 61241, 27313 61242 και 27310 22226 (εσωτ.124) 
  • Τηλ. επικοινωνίας στο Δήμο Μονεμβάσιας (ΚΕΠ Δημοτικού Καταστήματος Νεάπολης): 27343 60148, 27343 60124 
  • Τηλ. Επικοινωνίας στο Δήμο Ελαφονήσου (Ισόγειο δημοτικού καταστήματος Ελαφονήσου): 27340 61185, 27340 61055 

Email: k.koin.spart@1504.syzefxis.gov.gr


Οδός Εμπόρων