Vekrakos
Spartorama | Κατερίνα Ντίνου: «Επιθυμία» - Εν μέσω πανδημίας μια σπουδαία μουσική συνεργασία

Κατερίνα Ντίνου: «Επιθυμία» - Εν μέσω πανδημίας μια σπουδαία μουσική συνεργασία - video

Spartorama 16/01/2021 Εκτύπωση Εκδηλώσεις Κοινωνία Μουσική Πολιτισμός
Κατερίνα Ντίνου: «Επιθυμία» - Εν μέσω πανδημίας μια σπουδαία μουσική συνεργασία
Η «Επιθυμία» είναι η νέα δισκογραφική δουλειά της Κατερίνας Ντίνου σε μουσική του Βαγγέλη Μαχαίρα και στίχους του Δημήτρη Λέντζου
Οδός Εμπόρων

Ένας κύκλος τραγουδιών με σύγχρονα λαϊκά τραγούδια γραμμένα για τη φωνή της Κατερίνας Ντίνου. Τραγούδια σημερινά ακουμπώντας πάντα στο καλό ελληνικό τραγούδι, που η ερμηνεύτρια χρόνια τώρα στηρίζει και υπηρετεί στη δισκογραφία της και στις μουσικές παραστάσεις της. Μουσικός η ίδια, πάντα με την κιθάρα της, μας αποκαλύπτεται για άλλη μια φορά, απλά, λιτά και όμορφα, δηλώνοντάς μας, ότι το καινούριο θέλει κόπο και καταγωγή σε πράγματα και ιδέες.

Οι δύο δημιουργοί καταθέτουν εδώ οκτώ τραγούδια που έχουν να πουν πολλά. Οι ενορχηστρώσεις του Βαγγέλη Μαχαίρα ευρηματικές και καίριες.

Η «Επιθυμία» κυκλοφορεί από τον Μετρονόμο και είναι μια σημαντική μουσική εργασία με τραγούδια που θα αγαπήσετε, από μια σπουδαία και  αληθινή ερμηνεύτρια. Τραγούδια  που θα επιθυμήσετε σίγουρα! 

Aκούστε στο youtube τα τραγούδια:

Δείτε παρακάτω το video clip του τραγουδιού, «Κάθε Σαββάτο»

 

Βρείτε oλόκληρο το album στα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες:




Βιογραφικό: Κατερίνα Ντίνου 

Η  Κατερίνα Ντίνου είναι ερμηνεύτρια και τραγουδοποιός. Γεννήθηκε  και μεγάλωσε στη Σκόπελο. Φύση καλλιτεχνική,  δημιουργική, ευαίσθητη, ξεκίνησε να μαθαίνει μόνη της κιθάρα σε ηλικία μόλις 11 ετών. Από παιδιά  ακόμη, μαζί με τον αγαπημένο της αδερφό Γιώργο, επίσης μουσικό,  ξεκινούν τις δικές τους μικρές παραστάσεις στο νησί τους και αυτό  γίνεται σιγά σιγά τρόπος ζωής. Από τότε ήταν σίγουρη ότι η μουσική θα  παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή της. 

Τελείωσε την Φαρμακευτική Σχολή του  Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου  Θεσσαλονίκης, όπου και συνέχισε τις καλλιτεχνικές της  εμφανίσεις, ενώ σπούδαζε. Όταν πήρε το πτυχίο της, ήρθε μια σημαντική  μουσική πρόταση από την Αθήνα.  

Στην πρωτεύουσα εμπλούτισε τις εμπειρίες της κάνοντας ποιοτικές  εμφανίσεις με κορυφαίους συνθέτες και ερμηνευτές όπως οι Γιάννης Σπανός, Μίμης  Πλέσσας,  Θανάσης Πολυκανδριώτης, Βίκυ Μοσχολιού, Γλυκερία κ.ά. Παράλληλα,  τελειοποίησε την τεχνική της φοιτώντας στο Ωδείο Αττικής. Έχει κάνει  επίσης εξαιρετικές συνεργασίες με τους Κώστα Μακεδόνα, Παντελή Θαλασσινό  ο οποίος τραγούδησε στίχους της, Γιάννη Σαββιδάκη, Νίκο Ζιώγαλα,  Αντώνη Μιτζέλο, Γιάννη Νικολάου κ.ά. 

Ο πρώτος προσωπικός της δίσκος ήρθε το 2002, με τίτλο «Φως Αυγούστου». Τραγούδια του Φίλιππου Περιστέρη σε στίχους των Χρίστου Ξένου, Πάνου Παπαγιαννόπουλου και της ίδιας. 

Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε σε CDSingle το «Σ’ αναζητώ» (μουσική: Γιάννης Σπάνος, στίχοι: Αλέξης Αλεξόπουλος) σε διασκευή του Γιώργου Αλουπογιάννη, μαζί με το τραγούδι «Στ’ ανοιχτά της ψυχής».  Και τα δύο αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς και το  κοινό. Ιδίως το «Σ’ αναζητώ» αποθεώθηκε με την ερμηνεία της Κατερίνας. 

Το 2004 κυκλοφόρησε ο δίσκος της με τίτλο «Σε  όνειρο ζω», όπου ο Γιάννης Σπανός της εμπιστεύτηκε τέσσερα καινούρια  τραγούδια του και γράφει μουσική σε στίχους της όπως και ο Νίκος Ζιώγαλας. Ο δίσκος εμπεριέχει και τα ντουέτα «Νίκος και Κατερίνα»  με το Νίκο Ζιώγαλα και «Χωρισμός» με το Γιώργο Αλουπογιάννη. 

Για ένα χρονικό διάστημα η Κατερίνα απουσίασε από το χώρο της μουσικής  για προσωπικούς λόγους. Επανήλθε το 2013 με το δίσκο «Σε λίγο ξημερώνει» , σε συνθέσεις του Θοδωρή Παπαδόπουλου και στίχους των Σμαρώ Παπαδοπούλου, Ανθούλας Αθανασιάδου και της ίδιας. 

Ο πέμπτος της δίσκος με τίτλο «4» κυκλοφορεί το  2016, όπου ο κορυφαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας  ενορχηστρώνει 12 τραγούδια του και τη συνοδεύει παίζοντας πιάνο. Η σύμπραξη των δύο καλλιτεχνών έφερε ως καρπό το  ολοκαίνουριο τραγούδι «Άλλαξα», με μουσική Μίμη Πλέσσα και στίχους της  ίδιας. 

Έχει επίσης κυκλοφορήσει τα ψηφιακά single:

  • «Έλα να με βρεις», μια εξ  ολοκλήρου δική της δημιουργία σε στίχους και μουσική. Η ενορχήστρωση  είναι του Αντώνη Μιτζέλου με τον οποίο συνεργάστηκε και επί σκηνής.
  • «Κυριακή γιορτή», ένα τραγούδι σε στίχους της συγγραφέα  Άννας Γαλανού και μουσική του Γιάννη Νικολάου, με τον οποίο επίσης  συνεργάστηκε σε μουσικές σκηνές
  • «Τ’ οργανάκι» σε στίχους της δικούς της και μουσική του Θανάση Πολυκανδριώτη. 

Το 2020 κυκλοφόρησε από τον Μετρονόμο ο δίσκος της «Επιθυμία» σε μουσική Βαγγέλη Μαχαίρα και στίχους Δημήτρη Λέντζου. Ένας κύκλος τραγουδιών με σύγχρονα λαϊκά τραγούδια γραμμένα για τη φωνή της Κατερίνας. 

Η Κατερίνα Ντίνου κάνει live εμφανίσεις σε επιλεγμένες μουσικές σκηνές, όπου με  τη χαρισματική φωνή της, τη μοναδική ερμηνεία της και την επιβλητική σκηνική της παρουσία, ταξιδεύει αυθεντικά το κοινό στο ελληνικό  τραγούδι.

https://www.facebook.com/KaterinaDinouOfficial/

http://katerinadinou.gr/












  



Οδός Εμπόρων