Vekrakos
Spartorama | Αναθεώρηση του σχεδιασμού που αποκλείει από το δίκτυο 5G την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το 2021 ζητεί ο περιφερειάρχης

Αναθεώρηση του σχεδιασμού που αποκλείει από το δίκτυο 5G την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το 2021 ζητεί ο περιφερειάρχης

Spartorama 15/02/2021 Εκτύπωση Κοινωνία Λακωνία Πολιτική Τεχνολογία
Αναθεώρηση του σχεδιασμού που αποκλείει από το δίκτυο 5G την Περιφέρεια Πελοποννήσου για το 2021 ζητεί ο περιφερειάρχης
Aπό τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Οδός Εμπόρων

Να αναθεωρηθεί ο σχεδιασμός ανάπτυξης του δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5G από τον οποίον έχει αποκλειστεί -για τον φετινό χρόνο- η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ζητεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με επιστολή του προς τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργο Στύλιο.

«Παρακαλούμε, και εκ μέρους του επιχειρηματικού κόσμου που έχει επενδύσει ή πρόκειται να επενδύσει (ιδιαίτερα στις Βιομηχανικές Περιοχές και στην περιοχή της Μεγαλόπολης) αλλά και του επιστημονικού κόσμου, όπως και των απλών πολιτών, να αναθεωρήσετε το σχεδιασμό σας και να εντάξετε σ’ αυτόν την Περιφέρεια Πελοποννήσου» καταλήγει ο περιφερειάρχης στην επιστολή του, την οποία κοινοποιεί και προς τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Cosmote, Vodafone και Wind.

«Το δίκτυο 5G αποτελεί βασική υποδομή, την οποία θα αναζητήσει ο κάθε υποψήφιος επενδυτής, ιδιαίτερα σε μια Περιφέρεια που υστερεί σε σχέση με τις αναπτυξιακές δυνατότητες και αντικειμενικά έχει όλες τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη σε πολλούς τομείς» επισημαίνει σε άλλο σημείο της επιστολής του ο Π. Νίκας, ο οποίος δήλωσε παράλληλα:

«Το δίκτυο 5G είναι αναπτυξιακό εργαλείο, τόσο για τους ήδη εγκατεστημένους όσο και για τους επιχειρηματίες που σκέπτονται να επενδύσουν -ιδιαίτερα αυτό το χρονικό διάστημα- στη Μεγαλόπολη, που χρειάζεται τις επενδύσεις στο πλαίσιο της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή. Την επόμενη εβδομάδα μάλιστα έχω πολύ σημαντικές συναντήσεις σχετικά με επενδύσεις στην περιοχή της Μεγαλόπολης, μία από τις οποίες θα γίνει με Ισραηλινούς επιχειρηματίες. Είναι αντιληπτό, επομένως, πόσο σημαντικό παράγοντα αποτελεί για τις όποιες αποφάσεις τους το εν λόγω σύγχρονο δίκτυο».


Δείτε την επιστολή εδώ


Οδός Εμπόρων