Vekrakos
Spartorama | Η «τριτολογιούλα» της κας Καράτζαλη - Παπασταθάκη: «Να είστε κόσμιος κ. Δήμαρχε, όπως είμαι κι εγώ»

Η «τριτολογιούλα» της κας Καράτζαλη - Παπασταθάκη: «Να είστε κόσμιος κ. Δήμαρχε, όπως είμαι κι εγώ» - video

Ν.Μ. 17/02/2021 Εκτύπωση Δημοτικά Κοινωνία Πολιτική
Η «τριτολογιούλα» της κας Καράτζαλη - Παπασταθάκη: «Να είστε κόσμιος κ. Δήμαρχε, όπως είμαι κι εγώ»
Καράτζαλη: «Δεν είπα ποτέ ότι θα κτίσω τη Σπάρτη σε τρείς μήνες» - Δούκας: «Άρτζι, Μπούρτζι και Λουλάς»
Οδός Εμπόρων

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της 15ης Φεβρουαρίου 2021, η κα Παναγιώτα Καράτζαλη - Παπασταθάκη - Σταθάκη, Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του κ Αργειτάκου, αφού έλαβε τον λόγο υπέβαλε ερώτημα στον κ. Δήμαρχο, σχετικά με το γιατί καθυστέρησε τόσο πολύ να ληφθεί  και κατ΄επέκταση να κοινοποιηθεί αργοπορημένα η απόφαση για κλείσιμο των σχολείων την επόμενη ημέρα, σε ολόκληρο τον Δήμο Σπάρτης (η απόφαση εστάλη στα ΜΜΕ στις 10:34 μ.μ.). Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί από τους γονείς να μην ειδοποιηθούν εγκαίρως με αποτέλεσμα τα παιδιά τους να μεταβούν,  εν μέσω αντίξοων καιρικών συνθηκών, κανονικά σχολείο και να τα βρουν κλειστά.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Χρήστος Πλειώτας, Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του κ. Βαλιώτη,  ο οποίος δήλωσε ότι υπήρξαν επικριτικά σχόλια (βλέπε και άρθρο εδώ) κατά του κ. Δημάρχου για την καθυστέρηση.

Την απάντηση ανέλαβε να δώσει η Αντιδήμαρχος κα Γεωργία Δεδεδήμου, η οποία δήλωσε ότι «ήταν μια έκτακτη περίπτωση, δεν είχε προγραμματιστεί, άρα θα βγει και λίγο πιο αργά». Απευθυνόμενη στον κ. Πλειώτα, ανέφερε ότι και το 2019, που τότε ήταν Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής αρχής εξέδωσαν μια ανάλογη απόφαση στις 10:10 μ.μ.. «Ακριβώς, σχεδόν, δηλαδή την ίδια ώρα που βγάλαμε και εμείς την απόφαση»!  Φυσικά ο κ. Πλειώτας αντέτεινε ότι δεν ήταν ακριβώς η ίδια περίπτωση.

Όταν η κ. Καράτζαλη ζήτησε πάλι τον λόγο επί προσωπικού, ο οπαίος και της εδόθη, ο κ. Δήμαρχος εξεμάνη και παρενέβη λέγοντας ότι δεν υπάρχει προσωπικό και δεν μπορεί ο καθένας να παίρνει τον λόγο για να κάνει την «τριτολογιούλα του» με την δικαιολογία του προσωπικού. Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ομιλούσας, η οποία αφού συνέστησε στον κ. Δήμαρχο «να είστε κόσμιος, όπως είμαι κι εγώ», συνέχισε την επιχειρηματολογία της μέχρι που ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της αφαίρεσε τον λόγο κλείνοντάς της το μικρόφωνο.

Κι ενώ το θέμα φαινόταν να έχει λήξει νέα παρέμβαση του κ. Δημάρχου έριξε λάδι στην φωτιά με την κα Καράτζαλη να απευθύνεται στον κ. δήμαρχο με την φράση: «Δεν είπα ποτέ ότι θα κτίσω τη Σπάρτη σε τρείς μήνες» με τον κ. Δούκα να ανταπαντά: «Άρτζι, Μπούρτζι και Λουλάς».

Πολύ σωστή ήταν η παρέμβαση του κ. Ν. Καρμοίρη αλλά και του κ. Αποστολάκου, ότι ο κ. Δήμαρχος παίρνει τον λόγο όποτε του αρέσει χωρίς να τον δικαιούται. «Ο πρόεδρος του Δ.Σ. δεν μπορεί να υποκαθίσταται», δήλωσε ο κ. Αποστολάκος.

Η παραπάνω εικόνα δεν τιμά:

  • Ούτε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος αφήνει επιλεκτικά τον κ. Δήμαρχο να σχολιάζει αυθαίρετα και διακόπτοντας (στην ουσία σχολίασε και τον χειρισμό του προέδρου, που έδωσε τον λόγο επί προσωπικού -όπως ζητήθηκε) αλλά, αφαιρεί κατά βούληση τον λόγο από άλλους Δημοτικούς Συμβούλους, -πάντοτε βέβαια της αντιπολίτευσης-.
  • Ούτε, προπαντός τον κ. Δήμαρχο, ο οποίος κατά τη συνήθειά του πιάνεται από λέξεις και ξεχνά την ουσία του θέματος. Ναι, υπήρξε τεράστια αναστάτωση και δυσαρέσκεια από την αναιτιολόγητα καθυστερημένη ανακοίνωση κε Δήμαρχε, και μία, έστω και τυπική,  συγγνώμη θα εκτόνωνε κάπως την κατάσταση. Χαρακτηρισμοί «Άρτζι, Μπούρτζι και Λουλάς», ταιριάζουν περισσότερο στους δικούς σας συνεργάτες που δουλεύουν με την λογική ότι αφού το κάνατε κι εσείς, έστω και λάθος, δικαιούμαστε να το κάνουμε κι εμείς.
  • Ούτε και το πολυδιαφημισμένο τελευταία, brand name της Σπάρτης, το οποίο πολλαπλώς ισχυρίζεστε ότι προωθείτε. Έχει απόλυτο δίκιο η κα Καράντζαλη. Φερθείτε τουλάχιστον κόσμια κ. Δήμαρχε, αν δεν μπορείτε κάτι παραπάνω.

 

Ν. Μ.


Οδός Εμπόρων